Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 116 (5323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Revendicări

Deficit de 600 de hectare de teren la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava are un deficit de aproximativ 600 de hectare de teren, suprafaţă solicitată pentru a fi restituită către foştii proprietari sau urmaşii acestora. Potrivit Legii 165/2013, intrată în vigoare săptămâna trecută, cu privire la procesul de restituire a proprietăţii, la nivelul Primăriei Suceava trebuie constituită, în termen de 30 de zile, o comisie care va avea sarcina să inventarieze toate terenurile existente în municipiu.

„Primăria Suceava nu are terenuri, motiv pentru care am avut o întâlnire cu domnul prefect şi am cerut, în măsura în care este posibil, să ne fie transferate terenuri de la Staţiunea de Cercetări Agricole şi de la Agenţia Domeniilor Statului. În măsura în care nu vom primi terenuri vom fi în imposibilitatea de a soluţiona cererile proprietarilor sau ale urmaşilor acestora”, a explicat primarul Ion Lungu.

Din datele preliminare, cele mai multe terenuri pentru care există cereri de restituire se află în zona industrială Burdujeni, iar majoritatea proprietarilor şi-au manifestat intenţia de a fi despăgubiţi în natură, preferabil pe vechile amplasamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deficit de 600 de hectare de teren la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Deficit de 600 de hectare de teren la Primăria Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trezitiv-a primarilor ! trimis de
(23 mai 2013, 11:28:36
Au trecut peste 65 de ani de cand fosti proprietari au fost deposedati de case si terenuri de regimul comunist . Pana acum primari se plangeau ca nu detin teren pentru a retroceda fostilor proprietari . Acum dupa ce a aparut legea vad ca incep iara cu vaicareala , in loc sa citeasca legea cu atentie si sa o aplice cu strictete . Legea prevede destul de clar de ce terenuri poate beneficia primaria , nu trebuie primarul sa mearga cu cersitul la prefect , ci cu acte justificative ( dosare de retrocedare ) intocmite conform cu legile in vigoare . Sper sa actioneze sanctiunile prevazute de lege .
2.   Cgiar nu se stie,nu se vrea trimis de
(23 mai 2013, 12:43:33
sa spuna cei de la fondul funciar unde sunt cele 600ha.Dumnealor stiu cu cine au incheiat tranzactii,la fel ca si Becali tot asa de profitoare pentru ei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei