Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Testare naţională

Elevi din zece unităţi şcolare din judeţ susţin, începând de astăzi, evaluările pilot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale a selectat zece unităţi de învăţământ din Suceava care vor participa la activitatea pilot „Evaluarea competenţelor fundamentale” de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Astăzi şi mâine vor fi examinaţi elevii de clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin” Suceava şi de la Grupul Şcolar „Vasile Gherasim” din Marginea.

Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, elevii de clasa a II-a vor fi testaţi la scris-citit şi matematică, iar subiectele vor avea un nivel mediu de dificultate. Testarea pilot de la finalul clasei a II-a va fi susţinută în 86 de şcoli din ţară. Ca şi anul trecut, evaluarea se va susţine în sălile de clasă în care elevii îşi desfăşoară în mod normal activitatea. Acesta este al doilea an în care evaluările de final de an sunt organizate sub formă de teste pilot.

Cât priveşte elevii de clasa a IV-a, aceştia vor fi evaluaţi începând cu data de 15 mai. Unităţile selectate din judeţul nostru pentru examinarea elevilor de clasa a IV-a sunt: Şcoala Gimnazială Nr. 1 „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, Şcoala Gimnazială Găineşti, Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Teodor Bălan” Gura Humorului, Şcoala Gimnazială Poiana Mărului, Şcoala Gimnazială Paltinu, Vatra Moldoviţei şi Grupul Şcolar Agricol Dorna Candrenilor. 

La data de 22 mai se va desfăşura activitatea pilot „Evaluarea competenţelor fundamentale” la finalul clasei a VI-a, unităţile în care va avea loc examinarea fiind Şcoala Gimnazială Băineţ şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 „Mihai Eminescu” Rădăuţi.

Elevii de clasa a IV-a vor fi evaluaţi la limba română - înţelegerea textului scris şi matematică, iar şcolarii din clasa a VI-a vor fi evaluaţi la limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe.

Testarea pilot a elevilor clasei a IV-a se va demara în 136 de unităţi, iar testarea de la clasa a VI-a se va susţine în 86 de şcoli.

 

Elevii nu vor primi note

Conform Metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei, “evaluarea nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor şi sunt utilizate pentru realizarea unor studii şi cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ primar”. Totodată, în urma evaluării se vor redacta planuri individualizate de învăţare pentru elevi, pe care cadrele didactice le vor comunica părinţilor.

La testarea de anul trecut au fost selectate nouă şcoli din judeţ. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Neagra Şarului şi Şcoala Gimnazială Rotunda (la clasa a II-a),Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Şcoala Gimnazială Stulpicani, Şcoala Gimnazială Drăguşeni, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Marginea, Şcoala Gimnazială Frătăuţii Noi (pentru clasele a IV-a), Şcoala Gimnazială “Petru Muşat” Siret şi Şcoala Gimnazială “Nicolae Stoleru” Nr. 1 Baia (pentru clasele a VI-a).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din zece unităţi şcolare din judeţ susţin, începând de astăzi, evaluările pilot.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Elevi din zece unităţi şcolare din judeţ susţin, începând de astăzi, evaluările pilot4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei