Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Site-uri guvernamentale olandeze, ţinta unui atac informatic

Site-uri aparţinând Guvernului olandez, care are câte un site pentru fiecare ministru în parte, fac obiectul unui atac cibernetic, a anunţat miercuri o sursă din cadrul Executivului, relatează AFP.

"Site-urile Guvernului sunt ţinta unui atac de tip DDOS începând de ieri (marţi) seara, către ora locală 20.00 (21.00, ora României)", a declarat AFP Robert Wester, un purtător de cuvânt al Guvernului.

Acest atac informatic este de tip "denial of service" (DDOS) şi constă într-un număr foarte mare de cereri de accesare nesolicitate ce blochează un site.

Atacul a început marţi seara, când site-urile nu puteau să fie accesate, după care au fost "reparate" în cursul nopţii de marţi spre miercuri, dar atacul era în curs, iar acestea erau greu accesibile miercuri dimineaţa.

"Este necesar ca mai întâi să ne asigurăm că totul funcţionează din nou, iar după aceea vom examina posibilitatea de a depune plângere, având în vedere numărul de atacuri de acest tip în ţară, în ultima perioadă", a adăugat Wester.

Olanda a fost teatrul mai multor atacuri de tip DDOS de câteva săptămâni, în special asupra unor servicii oficiale şi unor bănci.

Aproape zece milioane de olandezi au fost privaţi, la sfârşitul lui aprilie, de semnătura electronică oficială care permite plătirea de impozite online.

Platforma de Internet de gestionare a conturilor ING nu a fost, de asemenea, accesibilă timp de mai multe ore, la începutul lui aprilie, în urma unui atac, şi nici site-ul companiei aeriene KLM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Site-uri guvernamentale olandeze, ţinta unui atac informatic.
 Vizualizări articol: 9728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Site-uri guvernamentale olandeze, ţinta unui atac informatic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei