Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Prieteni cu natura

Acţiuni de ecologizare, organizate de elevii Liceului Tehnologic Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Liceului Tehnologic Cajvana au participat, la începutul acestei luni, la mai multe acţiuni de ecologizare în oraş. În prima zi din mai, elevii au reuşit să cureţe zona din jurul şcolii, toate străzile din localitate şi au igienizat mai multe locuri din oraş. Ecologiştii din Cajvana şi-au propus să schimbe atitudinea întregii comunităţi faţă de natură, informându-i, responsabilizându-i, sub genericul „Îţi pasă? Implică-te!”. Însoţiţi de cadre didactice, dotaţi cu saci şi mănuşi, elevii din clasele I-XII, dar şi     bobocii de la clasa pregătitoare, au întreprins o acţiune de strângere a gunoaielor de pe drumurile care duc spre „Groapa Rusului’’, “Taul Satului”, spre comuna Arbore şi spre pădurea Codru din vecinătatea oraşului.

 

Peste 60 de saci de deşeuri

După două ore de hărnicie, elevii au adunat peste 60 de saci de deşeuri, care au fost ridicaţi de la punctele de colectare de maşina de salubrizare a Primăriei Cajvana şi transportaţi la groapa de gunoi. Pe lângă acţiunea deecologizare, elevii au avut parte demişcare înaer liber şi socializare, încheind ziua de 1 Mai în Parcul de joacă din  Cajvana.

La această activitate au participat elevi din clasele zero şi cei din clasele I-IV, însoţiţi de mai mulţi profesori şi învăţători. Elevii din ciclul gimnazial şi liceal nu au stat nepăsători, alăturându-se celor mici, împreună cu profesorii diriginţi. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Primăriei oraşului Cajvana, reprezentată de primarul Gheorghe Tomăscu, şi al operatorului de salubritate SC Mitrofan SRL din Cajvana, reprezentat de Gavril Mitrofan, care a sponsorizat acţiunea.

După cum ne-a spus profesorul Nicolae Robu, directorul Liceului Tehnologic Cajvana, „a fost o activitate extraşcolară cu scop educativ, dar şi în folosul comunităţii, locurile respective rămânând mai curate şi mai aranjate”. Acţiuni de ecologizare au avut loc în Cajvana şi în săptămâna 1-5 aprilie, sub deviza ,,Să ştii mai multe, sa fii mai bun!”. Aceste activităţi au avut ca scop sensibilizarea elevilor în faţa frumuseţilor şi bogăţiilor naturii, dar şi de conştientizare că dacă acestea nu sunt păstrate şi exploatate raţional vor face, în timp, ca natura să devină din prieten cel mai de temut duşman al omului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni de ecologizare, organizate de elevii Liceului Tehnologic Cajvana.
 Vizualizări articol: 1955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Acţiuni de ecologizare, organizate de elevii Liceului Tehnologic Cajvana5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei