Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Vizită

Zeci de elevi şi cadre didactice din nouă ţări europene, oaspeţi ai Şcolii „Ion Creangă”, în cadrul unui proiect Comenius

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele lunii aprilie, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava a avut bucuria de a primi 58 de oaspeţi, elevi şi profesori din mai multe ţări europene, din şcolile partenere în proiectul multilateral Comenius „Who’s afraid of the big bad wolf? Predators in nature and culture”, derulat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Au fost prezenţi în şcoală elevi şi profesori din Polonia, Estonia, Islanda, Italia, Lituania, Norvegia, Portugalia, Slovacia şi Spania.

Împreună cu elevii şcolii, oaspeţii au derulat diverse activităţi cuprinse în programul celei de a patra vizite de proiect, după ce în trecut aceştia s-au întâlnit, în acelaşi scop, în Spania (octombrie 2011), Portugalia (aprilie 2012) şi Slovacia (septembrie 2012).

Potrivit prof. Oltea Prelucă, coordonatorul echipei de proiect de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, „proiectul are un dublu scop, vizând atât facilitarea intercunoaşterii partenerilor prin intermediul studierii moştenirii naturale şi culturale a fiecăruia dintre ei, cât şi conferirea dimensiunii europene procesului educaţional desfăşurat în şcolile partenere”.

 

Asistenţe la ore, vizite în judeţ şi întâlniri ştiinţifice

Programul pregătit de şcolarii şi profesorii suceveni a fost unul variat, care să le permită oaspeţilor să cunoască atât şcoala şi oraşul, cât şi mediul natural al Bucovinei. S-au realizat asistenţe la diverse activităţi şcolare, fie la lecţii obişnuite, fie la unele speciale, aşa cum a fost atelierul de încondeiat ouă, de arte ori de teatru în limba engleză.

„Pentru a ne manifesta respectul pentru partenerii noştri, pentru ţările şi cultura lor, la venirea lor am pregătit o frumoasă paradă a drapelelor, însoţită de o surpriză foarte gustată atât de musafirii străini, cât şi de copiii noştri, părinţii lor şi invitaţii noştri speciali, respectiv dansuri populare tradiţionale specifice fiecărei ţări, alături de cântece şi dansuri populare româneşti. Sala de sport a şcolii a fost, astfel, gazda unui adevărat spectacol de sunet şi culoare care a încântat, deopotrivă, localnici şi străini, elevi şi profesori. Hora mare cu care s-a încheiat festivitatea a fost cea mai grăitoare dovadă în acest sens. Imaginea acesteia este o excelentă ilustrare a ceea ce înseamnă, în fond, unitatea în diversitate clamată de forurile europene”, a mai transmis prof. Oltea Preluca.

În timpul vizitei lor, cei 58 de parteneri din Europa au avut ocazia să viziteze Cetatea Sucevei şi Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Ştiinţele Naturii şi centrul oraşului. Totodată au vizitat Voroneţul şi Suceviţa, Basilica Minor de la Cacica şi Templul Evreiesc de la Rădăuţi, pârtia Şoimul, Ariniş, comuna Marginea etc.

Nici aspectele ştiinţifice ale întâlnirii n-au lipsit, cadre didactice ale Facultăţii de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, sub coordonarea lui Gabriel Dănilă, au introdus invitaţii în ceea ce înseamnă patrimoniul natural al zonei, au furnizat informaţii şi experienţe legate de flora şi fauna zonei şi de prevederile legislaţiei în vigoare.

La finalul vizitei de la Suceava, elevii şi profesorii au primit certificate de participare.

„Vizitele, cântecele, jocurile, vremea nemaipomenit de frumoasă, ouăle încondeiate şi ştergarele oferite, bucuria copiilor şi felicitările realizate de aceştia, mici daruri de rămas bun, cântece interpretate şi de copiii noştri şi de musafiri, paşii de dans popular românesc, mulţumiri pentru tot ceea ce le-am oferit şi ne-au oferit în cei doi ani de proiect, au fost ingrediente ale ultimelor momente petrecute împreună cu speranţa că ne vom reîntâlni”, a mai declarat prof. Oltea Preluca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi şi cadre didactice din nouă ţări europene, oaspeţi ai Şcolii „Ion Creangă”, în cadrul unui proiect Comenius.
 Vizualizări articol: 2964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Zeci de elevi şi cadre didactice din nouă ţări europene, oaspeţi ai Şcolii „Ion Creangă”, în cadrul unui proiect Comenius4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei