Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pasul pe loc

Ancheta în cazul uciderii profesorului pensionar din Suceava, multă tăcere şi nici un suspect reţinut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul uciderii unui profesor pensionar în apartamentul său din cartierul George Enescu din Suceava rămâne învăluită în mister la aproape trei săptămâni după ce a fost făcută macabra descoperire. Moartea lui Cornel Dan, în vârstă de 64 de ani, cunoscut şi ca artist plastic, i-a şocat pe numeroşii oameni care l-au cunoscut, bătrânul fiind un om foarte liniştit, care nu avea nimic în comun cu violenţa.  

Ancheta ofiţerilor Serviciului de Investigaţii Criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, nu s-a soldat cu nimic concret până acum. Chiar dacă există un cerc de suspecţi, nimeni nu a fost pus oficial sub acuzare.

„Continuăm ancheta prin Serviciul de Investigaţii Criminale, însă deocamdată nu a fost reţinut nimeni în acest caz”, a precizat procurorul-şef Dumitru Dâmbu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Imediat după descoperirea trupului neînsufleţit al profesorului pensionar, printre suspecţi s-a aflat o tânără din Şcheia care îl vizita des pe Cornel Dan la domiciliu şi în ultima perioadă se mutase la el. Fata a fost audiată, însă ulterior a fost lăsată să plece acasă.

 

Găsit mort în casă, bandajat la cap şi cu fractură de coloană cervicală

Reamintim că, pe 20 aprilie, Cornel Dan, în vârstă de 64 de ani, a fost găsit mort în apartamentul în care locuia singur, pe strada Aleea Lalelelor, descoperirea fiind făcută de ginerele său, care îi aducea periodic mâncare. Bărbatul a fost găsit în patul din dormitor, cu un bandaj pe cap. Numeroasele urme de sânge din casă le-au indicat imediat anchetatorilor că bărbatul a fost agresat. Ulterior, la autopsie, s-a descoperit că acesta avea şi coloana cervicală fracturată. Când a fost găsit, Cornel Dan era mort de mai bine de 24 de ore. Bărbatul era vizitat des la domiciliu de o tânără, însă şi de alte persoane, inclusiv din anturajul acesteia.

Din informaţiile pe care le avem este posibil ca bărbatul să fi fost lovit, iar apoi să fi decedat ca urmare a lipsei asistenţei medicale, condiţii în care fapta nu poate fi încadrat la infracţiunea de omor, ci la lovituri cauzatoare de moarte (LCM).

Membrii familiei aşteaptă şi ei un răspuns cu privire la cine l-a omorât pe Cornel Dan.

Cezar Airinei, ginerele lui Cornel Dan, cel care a descoperit crima, a declarat: “Vrem şi noi un răspuns, să ştim cine l-a lovit sau l-a omorât, însă deocamdată nu ni s-a comunicat absolut nimic. Tind să cred că tânăra care a fost audiată le-ar fi putut da repere importante anchetatorilor. Apartamentul este în continuare sigilat, la cererea anchetatorilor, aşteptăm şi noi să putem intra acolo, nu ştim cât va mai continua această situaţie incertă”.

În cazurile de omor, odată cu trecerea timpului şansele ca autorii să fie depistaţi scad. Este posibil totuşi ca anchetatorii să fie pe urmele autorului, dar să mai aibă nevoie de probe cu care să îl poată pune oficial sub acuzare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta în cazul uciderii profesorului pensionar din Suceava, multă tăcere şi nici un suspect reţinut.
 Vizualizări articol: 1996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ancheta în cazul uciderii profesorului pensionar din Suceava, multă tăcere şi nici un suspect reţinut5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alo trimis de
( 9 mai 2013, 12:22:23
dar despre crima din nopte de invIere din DUMBRAVENI de ce nu spune-ti , nimic voi cei de la MONITORUL si restul presei locale, sau sunt prea multe dedesubturi de ascuns la pol. DUMBRAVENI . 10 PUSTI au omorit in bataie un pusti de la scola speciala .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei