Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ronnie, un Ronaldo cu tac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre figurile cu adevărat excepţionale ale sportului mondial, proaspătul-vechi campion mondial la snooker Ronnie O'Sullivan are locul său ultrameritat. A spune despre el că este „un geniu al tacului” e doar o banalitate, fiindcă lucrul ăsta se vede cu ochiul liber, încă dinaintea intrării în arenă, apoi în timpul jocului, la orice lovitură, precum şi la final, când îşi arată toate ticurile, toate neliniştile, toată nebunia. Asta, nebunia, făcând parte aproape natural din condiţia geniului. Vă reamintesc doar, ca argument, relaţia cu totul specială a lui Ronnie cu turneele din China, cu chinezii în general (jucători de snooker sau nu) şi mai ales cu ziariştii de acolo, celebra lui conferinţă de presă de acum câţiva ani putând figura în orice antologie: a sportului, a presei, a umorului cretin, a pornografiei. De fapt, tot a demenţei. Sigur că în acest sport nu s-a născut vreun jucător mai talentat, şi că în nici un sport nu-mi amintesc de vreun alt nume care să fi reuşit să rămână la nivelul maxim al performanţei după atâtea căderi psihice câte a avut unicul, inegalabilul Ronnie O'Sullivan. Porecla lui, „The Rocket”, racheta adică, spune totul despre felul în care se manifestă la masa de joc. Inclusiv în finală, reuşise pe la o bucată să aibă o durată medie de executare a loviturilor de... 14 secunde! Reţineţi: în finala Campionatului Mondial. Alţii, tot dintre cei buni şi foarte buni, precum Ebdon ori Higgins, se duc la peste 30 de secunde. În optimule de finală, anul ăsta Ebdon reuşise chiar o medie de 47 de secunde, adică era mai mult şah decât snooker. Comparaţia cu Ronaldo din titlu este pe deplin valabilă: ambii au o viteză de reacţie şi de execuţie fără egal, iar faptul că Ronnie e ceva mai puţin cunoscut decât CR7 se explică doar prin aceea că o finală la snooker are câteva sute de spectatori, nu zeci de mii, ca una de fotbal. Dar calitatea spectacolului e de acelaşi nivel. Pregătiţi-vă: de sâmbătă începe fabulosul turneu „Rock Stars – Snooker Legends”, în care alături de Ronnie vor fi Steve Davies, Tony Drago, Jimmy White, Steven Hendry. Înaintea lor, a tuturor, va fi însă Ronnie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ronnie, un Ronaldo cu tac.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ronnie, un Ronaldo cu tac5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei