Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 65 (5272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Lucrări de mântuială

După doi ani şi jumătate de la reabilitare, faţada Spitalului Vechi din Suceava se degradează

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

N-au trecut nici trei ani de la reabilitarea faţadei Spitalului Vechi din Suceava, că aceasta a şi început să se degradeze. Pe timp de iarnă, zăpada şi ploaia scurse de pe acoperiş s-au infiltrat în zid, iar bucăţi din ornamentul faţadei s-au desprins deja, cele mai afectate fiind secţiile de Oncologie şi Pneumologie.

Pentru recondiţionarea clădirii ce adăposteşte secţiile de Boli Infecţioase, Dermatologie, Pneumologie şi Oncologie s-au alocat patru milioane de lei, sumă destinată schimbării acoperișului, a tâmplăriei și a sistemului de încălzire, dar şi reabilitării termice a pereților.

Lucrările au durat un an și jumătate, inaugurarea având loc la data de 14 septembrie 2010.

Cele patru secții cuprind 225 de paturi.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, dr. Doina Ganea Motan, „după o iarnă abundentă în precipitaţii, faţada Spitalului Vechi prezintă semne de degradare. Din evaluarea făcută de Serviciul Administrativ al unităţii, rezultă că acest lucru s-a întâmplat din cauza infiltrării zăpezii care s-a depus în cantitate foarte mare pe acoperişul clădirii. Imediat ce vremea se va ameliora, avem promisiuni că firma responsabilă va începe lucrările de reabilitare”. Aceasta a mai afirmat că există o corespondenţă oficială cu constructorul, acesta având datoria de a remedia această problemă, ţinând cont că lucrările de reabilitare sunt încă în perioada de garanţie.

 

SC Casa Design SRL a fost anunţată de problemele apărute

Reprezentanţii SJU Suceava au înaintat o adresă în data de 6 februarie 2013 către SC Casa Design SRL (firma contractată pentru executarea lucrărilor de reabilitare), prin care solicită societăţii să întreprindă o serie de măsuri privind infiltraţiile apărute la pavilionul de Oncologie.

O adresă similară a fost înaintată către Casa Design în data de 13 martie 2013, de această dată conducerea SJU semnalând societăţii problemele apărute la faţada pavilionului de Pneumologie. Luni, 18 martie, societatea a trimis răspuns către SJU Suceava solicitând conducerii spitalului să convoace o întâlnire între beneficiar şi constructor în vederea „stabilirii măsurilor ce se impun pentru înlăturarea deficienţelor care sunt în sarcina constructorului, în perioada de garanţie”.

 

„Clădirea ar fi trebuit să fie de patrimoniu”

Doina Ganea Motan a declarat că vechea clădire a SJU ar fi trebuit să fie de patrimoniu, anul de construcţie, arhitectura şi importanţa sa culturală fiind principalele argumente în acest sens.

Conform acesteia, Spitalul Vechi din Suceava a fost construit în perioada 1891-1903, iar acolo au locuit dr. Teofil Lupu şi fiica sa Octavia Lupu, aceasta din urmă căsătorindu-se cu suceveanul Leca Morariu, folclorist şi istoric literar. Pentru o perioadă clădirea a adăpostit redacţia revistei „Făt-Frumos”, al cărei director era Leca Morariu.

Totodată, din dorința de a proteja clădirea, reprezentanţii Muzeului Bucovinei au propus Direcției pentru Cultură și Culte Suceava clasarea Spitalului Vechi în Lista Monumentelor Istorice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După doi ani şi jumătate de la reabilitare, faţada Spitalului Vechi din Suceava se degradează.
 Vizualizări articol: 2648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
După doi ani şi jumătate de la reabilitare, faţada Spitalului Vechi din Suceava se degradează4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Casa design? trimis de
(20 mar 2013, 11:51:53
mama ce imi place numele asta.. da si ce lucrari ati facut...de mantuiala.. imi face scarba ori de cate ori trec prin acea zona si vad ce lucratura de mantuiala ati facut.. asta e si cartea voastra de vizita..
2.   Lucrari facute de......mintuiala ca la romani trimis de
(20 mar 2013, 14:23:37
Am vazut si io si am dat vina pe director ca nu sa-a ocupa sa nu se ajunga asa!Romanii sunt puturosi acasa la ei. Au un fel de traditie sa lucreze asa si contribuie si proasta educatie. Ar trebui de supraveghiat dar cine s-o faca, ca si ceilalti care-i controleaza sunt la fel!?
Peste tot la noi se face lucru de mintuiala! Auzi cum vb intre ei, cum isi zic: ,,las’ sa tina pina plec eu de aici” sau ,, peste 2-3 ani ce o sa facem daca nu avem de lucru”etc.
Mai sunt si interesele conducatorilor sa fie totul rau pentru a-si improspata punga cu bani….
De asta arata Suceava ca o comuna jegoasa!

Cind se va raspunde si la noi pentru lucrul urit si prost facut!?

3.   Pacat ! trimis de
(20 mar 2013, 15:19:22
Era chiar pacat sa nu se degradeze. Era prea frumoasa cladirea si nu se mai incadra in peisajul urbanistic al comunei, pardon municipiului Suceava!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei