Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 65 (5272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretarul general al CoE, despre Băsescu: Protectorul Constituţiei şi al statului de drept

Miercuri, 20 Martie 2013 (18:42:58)

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a primit de la preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la Cotroceni, Ordinul "Steaua României", el spunând despre şeful statului, la eveniment, că este "protectorul Constituţiei şi statului de drept în această ţară".

"Este o onoare să primesc această decoraţie din partea dumneavoastră. Vă consider un bun prieten al meu şi al Consiliului Europei şi o persoană care a servit România şi, pot să spun, (care este n.r.) cu cel mai mare nivel de integritate protectorul Constituţiei şi statului de drept în această ţară", a afirmat oficialul Consiliului Europei, după primirea decoraţiei.

De asemenea, el a arătat că priveşte primirea acestei decoraţii ca pe o expresie a gratitudinii României, stat intrat în Consiliul Europei în urmă cu 20 de ani, faţă de ceea ce a făcut organizaţia pentru această ţară.

"Pentru mine este o mare plăcere să primesc această consideraţie acum, când pot constata că România este o democraţie foarte stabilă şi are un parcurs mult mai bun decât alte ţări din această regiune, inclusiv din punct de vedere economic", a mai spus Jagland.

Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer i-a fost conferit de şeful statului în semn de apreciere pentru "pentru competenţa şi profesionalismul dovedite în relaţia cu ţara noastră, pentru sprijinul constant în combaterea corupţiei şi abuzului de putere, pentru protecţia libertăţii de expresie a cetăţenilor şi a presei, pentru o justiţie independentă pusă în slujba respectării legii".

Preşedintele Băsescu l-a decorat miercuri şi pe Thomas Markert, secretarul Comisiei de la Veneţia (Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept) cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de comandor pentru "pentru contribuţia remarcabilă în adoptarea în ţara noastră a unor legi fundamentale la nivelul standardelor europene, precum şi pentru promovarea valorilor democratice, a drepturilor omului şi statului de drept".

"Este pentru mine o onoare să decorez secretarul general al Consiliului Europei şi un reprezentant al Comisiei de la Veneţia, două instituţii cu care şi alături de care România şi-a construit procesul de pregătire şi apoi de integrare în Uniunea Europeană. Sunt două distincţii acordate la doi oameni care reprezintă două instituţii ce ne-au fost parteneri până acum şi ne vor fi parteneri şi în continuare. Pentru ceea ce instituţiile dumneavoastră au făcut pentru România, doresc să vă mulţumesc în numele meu şi al poporului român", a afirmat Băsescu, în cadrul ceremoniei.

Secretarul general al Consiliului Europei se află miercuri şi joi într-o vizită oficială la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretarul general al CoE, despre Băsescu: Protectorul Constituţiei şi al statului de drept.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretarul general al CoE, despre Băsescu: Protectorul Constituţiei şi al statului de drept0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei