Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 65 (5272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evoluţie

51 de cazuri de gripă, confirmate săptămâna trecută în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna 11-17 martie a adus un nou record în ceea ce priveşte numărul afecţiunilor respiratorii înregistrate în acest sezon rece, aproape 4.500 de noi cazuri de gripă, infecţii ale căilor acute superioare şi pneumonii fiind înregistrate în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Dintre sucevenii care s-au prezentat săptămâna trecută cu afecţiuni de sezon, 3.593 au fost diagnosticaţi cu viroze şi 892 cu pneumonii.

Cât priveşte numărul cazurilor de gripă, DSP a centralizat 51 de îmbolnăviri, cele mai multe fiind consemnate în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani şi a celor cu vârsta între 50 şi 64 de ani. 33 de cazuri de gripă au fost înregistrate în municipiul Suceava şi 18 în Rădăuţi, 14 dintre pacienţi necesitând internare.

 

Peste 3.500 de viroze într-o săptămână

Conform ultimelor datelor furnizate de DSP Suceava, cele mai multe cazuri de viroze respiratorii (aproape 1.500) au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 13 dintre aceştia necesitând internare. De asemenea, au ajuns la medic 314 copii cu vârsta de până la 1 an, 13 fiind de altfel şi internaţi.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă 2-4 ani, au fost înregistrate 651 de cazuri şi 13 internări, iar în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani au fost diagnosticate 728 de cazuri de viroză, iar nouă suceveni din această categorie de vârstă au necesitat internare. Alte 424 de cazuri de viroze respiratorii au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, 18 necesitând internare.

La nivelul municipiului Suceava au fost diagnosticate peste o mie de cazuri de viroze, urmat de Rădăuţi cu 946 de cazuri şi Fălticeni cu 568 de îmbolnăviri, cele mai puţine cazuri înregistrându-se la Siret (150).

 

51 de bebeluşi au fost internaţi în spital cu pneumonie acută

În ceea ce priveşte numărul cazurilor de pneumonie monitorizate în perioada 11-17 martie, acesta a fost de 892. Ca şi în cazul virozelor, cea mai vulnerabilă categorie de vârstă este cea de 5-14 ani, 275 de copii fiind diagnosticaţi cu pneumonie acută. Alte 202 cazuri au fost diagnosticate în rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani. De asemenea, 66 de bebeluşi au fost diagnosticaţi cu pneumonie acută, 51 dintre aceştia necesitând internare.

Tot în spital au fost trataţi şi 39 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani. Cele mai multe cazuri de pneumonie s-au înregistrat în municipiul Suceava (357 de îmbolnăviri). 153 de cazuri s-au înregistrat în municipiul Fălticeni, 180 la Rădăuţi, cele mai puţine fiind consemnate în Vatra Dornei (doar 19 cazuri). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 51 de cazuri de gripă, confirmate săptămâna trecută în judeţ.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
51 de cazuri de gripă, confirmate săptămâna trecută în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei