Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 65 (5272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect educaţional

Zeci de elevi din Liteni au fost informaţi despre traficul de fiinţe umane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Liceul Tehnologic "Iorgu Vârnav Liteanu" a avut loc vineri activitatea de informare şi instruire a elevilor şi cadrelor didactice cu privire la traficul de fiinţe umane. Aceasta a avut următoarele teme: „Problematica traficului de minori şi adulţi”, „Medii de risc şi modalităţi de prevenire a traficului de persoane”, precum şi apărarea drepturilor şi libertăţilor copilului de autorităţile publice locale. 

Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu Centrul Regional pentru Prevenirea Traficului de Fiinţe Umane, reprezentat de inspectorul de specialitate Laura Stadler, şi a constat în vizionare film, completare chestionare şi schimb de informaţii despre temele mai sus menţionate, pe parcursul a trei ore. La această întâlnire au participat 76 de elevi de la clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a.

Scopul acestei întâlniri a vizat cu prioritate conştientizarea factorilor de risc şi abordarea educaţiei pentru prevenirea situaţiilor de risc, cum ar fi traficul de persoane, abandonul familial, copiii lăsaţi singuri acasă, ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate etc., în scopul identificării modalităţilor eficiente de prevenire şi înlăturare a riscurilor expunerii traficului de persoane şi, totodată, adoptarea unei atitudini unitare a şcolii şi a întregii comunităţi cu privire la pericolul reprezentat de acestea.

Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu graficul tematic din cadrul proiectului  de parteneriat “Tinereţe fără delicvenţă”, care se desfăşoară în perioada noiembrie 2012 - iunie 2013.

Acest proiect a fost iniţiat şi coordonat de profesoarele Monica-Petruţa Arotăriţei, Ana Maria Briana Belciug, Lenuţa Dochia, Gabriela Poenaru, precum şi de directorii Ioan Mancaş şi Viorica Oprea.

 

Prevenirea violenţei în mediul şcolar

Obiectivul principal al acestui proiect este prevenirea violenţei în mediul şcolar, a infracţionalităţii în rândul tinerilor şi a conduitelor cu caracter delincvenţial prin diminuarea şi stoparea acestor comportamente, utilizând dimensiunile informativ educative şi activ-participative în promovarea unui stil de viaţă sănătos. De asemenea, proiectul doreşte să eficientizeze comunicarea între şcoală, autorităţi şi familie pentru identificarea, monitorizarea şi prevenirea faptelor antisociale în care sunt implicaţi elevii.

 

Instituţiile şi organizaţiile partenere

Proiectul „Tinereţe fără delicvenţă” are ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Centrul Judeţean de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog, Centrul Regional pentru Prevenirea Traficului de Fiinţe Umane, Organizaţia Salvaţi Copiii, Asociaţia Educatorilor Suceveni şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi din Liteni au fost informaţi despre traficul de fiinţe umane.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Zeci de elevi din Liteni au fost informaţi despre traficul de fiinţe umane1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei