Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări de amploare

Zeci de amenzi şi şapte dosare penale după trei zile de controale silvice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Numeroşi poliţişti din judeţ au fost angrenaţi timp de trei zile într-o amplă acţiune de control pe linia combaterii delictelor silvice, pentru nereguli legate de fondul forestier fiind aplicate zeci de amenzi şi întocmite şapte dosare penale. Acţiunea de control s-a desfăşurat în perioada 19-21 februarie şi a fost coordonată de poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice. Ei au primit sprijinul colegilor de la poliţiile municipale şi orăşeneşti de pe raza judeţului Suceava. 

Echipele de control au verificat activitatea a 18 unităţi de debitare a lemnului, însă cel mai mult s-a pus accent pe controalele în trafic. În cele trei zile, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, au fost verificate 437 de autovehicule, din care 388 de transport material lemnos.

„Ca urmare a controalelor efectuate, au fost constatate şapte infracţiuni la regimul silvic şi cinci infracţiuni de altă natură. Au fost aplicate 361 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 141.927 lei, din care 45 sancţiuni, în valoare de 66.350 lei, conform legislației silvice”, precizează poliţia. Majoritatea amenzilor de altă natură au vizat abateri în trafic ale conducătorilor auto.

 

Evaziune fiscală la un gater din Dorna Arini

Din exemplele date de poliţie rezultă că cel mai mare prejudiciu a fost descoperit la un agent economic din Dorna Arini. Poliţiştii, sprijiniţi de specialiştii de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava, l-au identificat pe Onofrei S., din comuna Dorna Arini, administrator al unei societăţi comerciale din localitate, care este acuzat că în perioada septembrie 2012 – februarie 2013 a livrat cantitatea de 370 metri cubi material lemnos fără documentele legale de însoţire.

„Cantitatea de material lemnos în valoare de 69.561 de lei a fost confiscată, iar administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

 

Dosar penal după ce a tăiat trei copaci din pădurea părinţilor 

Într-un alt caz a fost depistat Ovidiu R., în vârstă de 18 ani, din Suceviţa, care este acuzat că a tăiat şi sustras patru arbori specia fag de pe raza Cantonului Silvic Suceviţa, creând un prejudiciu de 742 de lei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „tăiere fără drept de arbori”.  

Poliţia a mai prezentat şi cazul lui Gavril N., din satul Plaiul Şarului, comuna Şaru Dornei, care a tăiat fără drept trei arbori special molid de pe proprietatea părinţilor săi, aflată pe raza cantonului silvic din localitatea de domiciliu. Materialul lemnos evaluat la 466 de lei a fost confiscat, iar pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de amenzi şi şapte dosare penale după trei zile de controale silvice.
 Vizualizări articol: 1747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de amenzi şi şapte dosare penale după trei zile de controale silvice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARI INTREBATOARE ANTI-SOMN trimis de
(23 feb 2013, 13:43:17
LA ION H. DIN ZEWOARE,DE CE NUMAI AMENDA???ARE DOSAR SECU-KGB MAI VOLUMINOS SI SE POATE SUPARA UNU'SAUCIUK DE PE LA SIPOTE-FOST SEF DE COLHOZ???
DE ACEEA MILITAM PTR REINFIINTAREA UM O110!DOAMNE AJUTA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei