Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recompensă

Tânăr rădăuţean, răsplătit cu bursă de merit din partea Ministerului Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministerul Educaţiei a afişat lista profesorilor, a elevilor şi a unităţilor de învăţământ care au obţinut distincţii la olimpiadele sau concursurile şcolare internaţionale desfăşurate în perioada noiembrie-decembrie 2012.

Din lista celor 12 elevi ce au obţinut premii importante face parte şi Mihai Cristian Calancea, proaspăt absolvent al Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, elevul fiind distins cu medalia de bronz la Turneul Internaţional de Informatică Schumen, Bulgaria, competiţie care a avut loc la finele anului trecut. Tânărul a fost pregătit de prof. Antoneta Lăzărescu.

„Bursele de merit ale Ministerului Educaţiei pentru anul 2012 s-au acordat înainte ca Turneul de la Shumen să aibă loc, astfel încât noi urmează să primim acest premiu în viitorul apropiat”, a explicat Mihai.

În 2012, Mihai a făcut parte din lotul ce a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Informatică, după ce în fiecare an de liceu s-a calificat la faza naţională a acestei olimpiade.

Totodată, bursele de merit acordate de statul român elevilor premiați la olimpiadele şi concursurile școlare internaționale cresc anul acesta, potrivit unui ordin recent al Ministerului Educației.

Premiile pentru recompensarea elevilor care au primit distincții la Turneul Internațional de Informatică Shumen sunt în valoare de 4.310 lei (premiul I), 3.670 de lei (premiul II), 2.860 de lei (premiul III) și 2.480 de lei pentru menţiune.

 

Suceveanul va participa la finala mondială a unui important concurs de matematică

În prezent, Mihai este student în anul I la Facultatea de Matematică-Informatică, secţia Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti.

„Anul asta am participat cu Adrian Budău şi Şerban Stan la un concurs pe echipe denumit ACM ICPC, la nivel universitar. Am reuşit să ne calificăm la finala mondială, care va avea loc în Sankt Petersburg în vara acestui an. Această competiţie e printre cele mai prestigioase din lume”, a mai declarat Mihai. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr rădăuţean, răsplătit cu bursă de merit din partea Ministerului Educaţiei.
 Vizualizări articol: 3373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Tânăr rădăuţean, răsplătit cu bursă de merit din partea Ministerului Educaţiei5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei