Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pricopie: Vrem să implicăm elevii în proiecte care să asigure o mai bună comunicare între instituţii

Duminică, 24 Februarie 2013 (18:19:21)

Elevii şi tinerii vor fi implicaţi în proiecte de tipul celui care s-a desfăşurat la Guvern sâmbătă şi duminică, Hackathon, care să asigure o mai bună comunicare a diferitelor instituţii publice, a declarat ministerul Educaţiei, Remus Pricopie.

"Cele două zile au trecut, cei 26 de elevi au lucrat şi astăzi (duminică-n.r.), ne-au prezentat produsul muncii lor, respectiv cele cinci site-uri. Unele dintre ele sunt şi în versiunea android. Cele cinci site-uri care practic de duminică vor fi funcţionale, trebuie să fie încărcate cu informaţii. În felul acesta se asigură o mai bună comunicare a Guvernului, a diferitelor instituţii publice. Proiectul se încheie astăzi, dar colaborarea cu aceşti elevi şi cu alţi elevi din ţară va continua. Vrem să implicăm şi tinerii şi elevii din ţară în diverse proiecte şi în felul acesta să dezvoltăm mai departe platformele", a declarat ministrul, cu ocazia festivităţii de premiere a tinerilor implicaţi în proiectul Hackathon.

La rândul său, secretarul de stat în cadrul Cancelariei premierului, Radu Puchiu, a spus că site-urile au fost realizat sâmbătă şi duminică în mai puțin de 14 ore de muncă, precizând că acestea pot fi accesate pe site-ul online.gov.ro.

"Am avut o plăcere deosebită să lucrăm împreună alături de tineri minunaţi şi foarte bine pregătiţi. Începând din seara aceasta le punem la dispoziţie şi pot fi accesate de pe site-ul online.gov.ro. Proiectele vor trebui rafinate şi vor intra într-o fază de teste şi la noi", a spus Puchiu.

Cele cinci site-uri realizate de elevi sunt: buget.gov.ro cu datele privind bugetul de stat şi vizualizarea lor într-o forma uşor de înţeles, angajati.gov.ro cu datele privind angajaţii din administraţia publică, posturi.gov.ro - datele privind posturile vacante scoase la concurs în administraţia publică, petitii.gov.ro - iniţiativele cetăţenilor, pe domenii de interes, data.gov.ro - va uşura accesul publicului la datele incluse în platformele realizate de elevii olimpici bucureştenicare învaţă în trei licee.

Pentru tinerii din proiectul Hackathon realizarea site-urilor pentru Guvern a fost o provocare, şi şi-ar dori să aibă "cât mai multe provocări".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pricopie: Vrem să implicăm elevii în proiecte care să asigure o mai bună comunicare între instituţii.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pricopie: Vrem să implicăm elevii în proiecte care să asigure o mai bună comunicare între instituţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei