Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Militarii ruşi vor dezvolta un sistem de apărare împotriva meteoriţilor

 

Forţele ruse aerospaţiale de apărare vor dezvolta o serie de măsuri în vederea protejării ţării de meteoriţi şi alte obiecte spaţiale periculoase, a anunţat miercuri comandantul districtului militar de vest, general-maiorul Igor Makuşev.

"Forţele aerospaţiale de apărare au primit ordinul să se ocupe de această problemă şi să prezinte un plan de protejare a Rusiei de aceşti «călători spaţiali»", a declarat Makuşev. Anunţ a fost făcut după câteva zile de la pătrunderea în atmosferă a unui meteorit, nedetectat cu mijloacele de monitorizare spaţiale existente, care a explodat, vineri, în regiunea Ural, avariind mii de clădiri din zona oraşului Celiabinsk şi rănind aproximativ 1.200 de persoane. Potrivit Ministerului Sănătăţii, 52 de persoane au fost spitalizate, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

NASA apreciază că meteoritul a avut un diametru de aproximativ 15 metri, la momentul în care a pătruns în atmosferă, cu o viteză mai mare decât viteza sunetului, după care a explodat.

"Nici unul dintre sistemele existente, ruse sau americane, nu a detectat acest obiect înainte să intre în atmosferă", a declarat miercuri Boris Şustov, directorul Institutului de Astronomie din cadrul Academiei ruse de Ştiinţe. El a apreciat că a fost imposibil ca meteoritul să fie observat, având în vedere că venea din direcţia Soarelui şi în contextul în care radarele erau setate să detecteze obiecte aflate în zbor la o anumită viteză, prestabilită.

Potrivit lui Şustov, cercetătorii ruşi estimează energia eliberată în momentul exploziei la mai puţin de echivalentul a 500 de kilotone.

 El a mai spus că astronomii au descoperit şi catalogat doar două procente dintre obiectele spaţiale potenţial periculoase care au un diametru de aproximativ 50 de metri, capabile să provoace o catastrofă mai devastatoare decât cea cunoscută sub numele de "Evenimentul Tunguska".

 "Este un semn al ignoranţei noastre, în contextul în care ar fi necesar să putem monitoriza cel puţin 90 la sută, dacă nu toate aceste obiecte", a subliniat Şustov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Militarii ruşi vor dezvolta un sistem de apărare împotriva meteoriţilor.
 Vizualizări articol: 9782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Militarii ruşi vor dezvolta un sistem de apărare împotriva meteoriţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei