Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Amenzi de aproape 19.000 de lei, pentru firmele sucevene cu abateri la comercializarea produselor cu preţ redus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada 15-25 ianuarie 2013, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPR) Suceava a desfăşurat o serie de controale privind nerespectarea prevederilor legale în cazul vânzărilor cu preţ redus. Au fost controlaţi 35 de agenţi economici, iar în 31 dintre cazuri s-au constatat diverse abateri, aplicându-se amenzi în valoare de 18.800 de lei. Totodată, s-au oprit de la comercializare produse textile în valoare de 1.395 de lei.

Conform lui Vasile Latiş, şeful CJPC Suceava, „principalele deficienţe sesizate au constat în neafişarea preţurilor şi tarifelor într-o formă neechivocă, neinformarea consumatorilor că produsele oferite sunt în limita stocului disponibil, neafişarea denumirii unităţii. Totodată, în mai multe cazuri, preţul vechi nu era barat şi afişat lângă preţul nou, produsele cu reducere nu erau separate de cele fără reducere sau ultima reducere nu se referea la ultimul preţ practicat în perioada ultimelor 30 de zile”.

Potrivit acestuia, tot în cursul lunii ianuarie s-a desfăşurat o tematică proprie de control referitoare la respectarea prevederilor legale la comercializarea pieselor auto, fiind verificaţi 29 de agenţi economici. Au fost aplicate 25 de sancţiuni în valoare de 18.200 de lei, oprindu-se temporar de la comercializare 106 bucăţi de piese auto în valoare de 7.608 lei.

Principalele deficienţe sesizate au constat în lipsa traducerii în limba română a etichetei, a unor instrucţiuni şi avertismente, lipsa menţionării importatorului sau distribuitorului şi neafişarea preţurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de aproape 19.000 de lei, pentru firmele sucevene cu abateri la comercializarea produselor cu preţ redus.
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de aproape 19.000 de lei, pentru firmele sucevene cu abateri la comercializarea produselor cu preţ redus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(23 feb 2013, 14:04:25
Trebuie amendat ustursator orice patron de magazin care face mari reduceri de 10-75% la un produs care, cu reducere este mai scump decat saptamana trecuta.
In Iulius Mall veti gasi cativa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei