Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efectul „vizitelor” la datornici

200 de milioane de lei vechi, încasaţi pe loc de la un rău-platnic din George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Acţiunile de debranşare a rău-platnicilor, la nivel de scară de bloc sau de apartament, precum şi „vizitele” făcute acasă sucevenilor cu mari datorii la întreţinere au început să dea rezultate.

Cea mai bună dovadă o reprezintă efortul depus de un sucevean din cartierul George Enescu, din cadrul Asociaţiei de proprietari nr. 11, care acumulase o datorie de peste o jumătate de miliard de lei vechi la Termica şi care ieri a plătit pe loc 200 de milioane de lei vechi.

„Când a văzut că e la un pas de a fi debranşat, omul a făcut eforturi să achite cât mai mult din suma restantă. Am înţeles că a făcut împrumut la bancă, dar asta e suma maximă pe care i-au acordat-o. Pentru restul de datorie a fost de acord să facă o eşalonare de plată”, a precizat directorul de termoficare al SC Termica SA, Neculai Frunzaru.

Aceasta este cea mai mare plată încasată până acum de echipele mixte de recuperare a datoriilor imense acumulate de populaţie către Termica, după ce, până acum, cele mai consistente plăţi au fost de 20-30 de milioane de lei vechi.

 

Debranşările individuale, o mare problemă

În paralel cu acţiunea de stimulare a încasărilor către asociaţiile de proprietari, pentru ca acestea să poată achita datoriile către Termica, care are mare nevoie de bani pentru a achita cărbunele necesar asigurării căldurii şi apei calde, o altă activitate vizează debranşarea individuală.

Mai exact, în cazul celor care şi-au dat acordul să fie lăsaţi fără apă caldă şi căldură doar ei, nu şi vecinii lor, care sunt cu plăţile la zi, s-a mers şi pe această variantă, chiar de cei de la Termica nu sunt de acord cu ea, pentru că afectează echilibrul termic al blocului şi are efecte negative asupra tuturor locatarilor din bloc.

Numai că şi aici au avut parte de o mulţime de surprize.

Atunci când s-au prezentat la uşa marilor datornici care şi-au dat acordul scris să fie debranşaţi individual, ba chiar au cerut asta, în cel mai bun caz nu li s-a mai deschis uşa, în vreme ce în multe alte părţi s-au izbit de ostilitatea locatarilor.

Aşa se face că din zecile de debranşările individuale care trebuiau făcute zilele trecute, nu a fost posibil acest lucru decât la câteva apartamente.

Consecinţele acestor debranşări individuale anulate ar putea fi debranşarea scărilor de bloc cu datorii mari, chiar de acestea sunt acumulate de un singur locatar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de milioane de lei vechi, încasaţi pe loc de la un rău-platnic din George Enescu.
 Vizualizări articol: 3279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
200 de milioane de lei vechi, încasaţi pe loc de la un rău-platnic din George Enescu3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Capusele trimis de
(23 feb 2013, 18:12:52
JOS COMUNISMUL!!!
Numai in Suceava se poate intampla sa fi cu plata la zi si sa ti se opreasa apa-caldura,pe motiv ca nu stiu care vecin nu si-a platit darile.Jos cu capusele numite Asociatii de proprietari care dubleaza pretul utilitatilor.La 200-300 apartamente se plateste: presedinte,administrator,casier,cenzori,chire pentru spatiu,utilitati,consumabile,e
1.1  RE: Capusele trimis de
(23 feb 2013, 22:23:56
Vorba asta cu "numai in ..." este o prostie tipic romaneasca. Nu au cum nicaieri in tara asta sa opreasca numai la 2 sau 3 care sunt rau-platnici de pe o scara apa si caldura sau daca numai vreo 5 platesc si restul nu ,sa le dea apa si caldura numai la aia 5 si la restul sa le opreasca. Daca vecinul nu vrea sa plateasca si din cauza lui nu ai nici tu apa si caldura ia-l la bataie.
1.2  RE: Capusele trimis de
(24 feb 2013, 11:27:48
Ce treaba am eu cu vecinul daca plateste sau nu,eu platescc la capusa numita AOCIATIE DE PROPRIETARE,ei trebuie sa ia masuri impotriva vecinului,nu eu,de aceea au salarii,prime, comisioane din banii nostrii.
1.3  RE: Capusele trimis de
(25 feb 2013, 10:16:22
SORINS 1: Esti prost ca ma-ta! Factura este emisa catre Asociatie, nu catre apartamentul tau. Daca sunt datorii, asociatia nu mai primeste caldura.
Dar tu esti prea prost sa intelegi lucruri simple!
NU-i asa c-ai votat cu PP-DD, sa-ti dea cei 20.000 Euro promisi?
2.   Dezinformare trimis de
(25 feb 2013, 10:15:25
Pentru sorins1, mai termina cu comentariile neinspirate referitor la Asociatiile de proprietari, poti afla foarte simplu cat reprezinta cheltuielile cu asociatia uitandu-te pe lista de plata lunara; in orice caz, asociatia iti permite sa platesti intr-un singur loc toate cheltuielile, nu sa umbli de nauc prin targ si sa stai lunar la coada sa-ti achiti energia termica, apa, femeia de serviciu, energia electrica de pe casa scarii... Daca esti asa hotarat, cere-te afara din asociatia din care faci parte, du-te si incheie contract separat cu fiecare furnizor de utilitati!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei