Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În stocuri

Termica mai are cărbune pentru doar două săptămâni de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezervele de cărbune de care dispune Termica pentru a asigura căldura şi apa caldă în peste 22.500 de apartamente din municipiul Suceava se subţiază tot mai mult, de la o zi la alta, încât, dacă temperaturile se menţin scăzute, nu vor ajunge decât pentru două săptămâni.

Directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că acum, în depozitele societăţii de termoficare se mai găsesc aproape 14.000 de tone de cărbune, care, la un consum mediu de 800 de tone pe zi, cât se înregistrează acum, nu vor ajunge decât pentru două săptămâni de funcţionare.

„În urma angajamentelor de plată luate cu furnizorul, un nou transport de cărbune se află pe drum şi ar trebui să ajungă în două săptămâni, dacă nu apar ceva probleme, în special din cauza iernii. Pentru a beneficia de noi transporturi va trebui să ne respectăm angajamentele de plată, iar pentru asta depindem foarte mult de încasările de la populaţie”, a precizat  directorul societăţii de termoficare.

O altă variantă luată în calcul de furnizorul de energie termică al municipiului Suceava, în cazul în care transporturile de cărbune din Rusia, pe calea ferată, nu ar ajunge la timp, este cumpărarea de huilă din portul Constanţa.

„Dacă am avea banii la îndemână, am putea cumpăra oricând cărbune din portul Constanţa, unde se găseşte în cantităţi suficiente şi poate ajunge la noi în doar trei zile. Problema e că plata se face pe loc, iar pentru un transport ne-ar trebuim cam opt milioane de lei”, a precizat Ovidiu Dumitrescu.

Drept urmare, asigurarea căldurii şi apei calde în municipiul Suceava depinde mult şi de condiţiile meteo, pentru că o răcire a vremii, precum cea înregistrată zilele acestea, duce la un consum mai mare de carburant, iar, pe de altă parte, ninsorile abundente sau alte fenomene meteorologice ar putea întârzia garnitura de tren cu cărbune din Rusia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica mai are cărbune pentru doar două săptămâni de iarnă.
 Vizualizări articol: 1242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termica mai are cărbune pentru doar două săptămâni de iarnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E PREA TARZIU. trimis de
(28 ian 2013, 20:07:48
Mai Ovidiule, ne intalnim din nou pe taramul legii. Era vorba ca cei care sunt acum la putere, trebuiaU sa dea normele de aplicare a legii, celor care achita la zi si se sterg penalitatile, e un rahat. Astept sa treaca 3 ani, dupa noul cod, nu-ti achit nimic, si ma vad in situatia, ca si primarul de atunci, cand a taiat banii catre termica pe data de 22 12 2009 cu hot con loocal sa fie la fel pentru suceveni. BY, by.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei