Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Implicare

Amendamente de câteva milioane de euro aduse la Legea Bugetului de aleşii PP-DD din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii PP-DD din Suceava în Parlamentul României consideră că mai multe obiective de interes pentru comunităţile locale din diferite zone ale judeţului trebuie susţinute financiar de la bugetul de stat. Din acest motiv, atât senatorul Steliana Miron, cât şi deputatul Cezar Cioată au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului şi speră să-i convingă şi pe ceilalţi parlamentari din Suceava să sprijine aceste demersuri.

„Consider că toate amendamentele sunt pe deplin justificate, iar sumele solicitate reprezintă o prioritate absolută pentru oamenii din zonele respective. Le-am promis ajutor cetăţenilor cu care m-am întâlnit în timpul campaniei electorale şi vreau să mă ţin de cuvânt”, a arătat senatorul pe zona de munte Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc din partea PP-DD, Steliana Miron.

Aceeaşi opinie a avut-o şi deputatul din Colegiul 9 Vatra Dornei Cezar Cioată. „Valea Bistriţei a fost mereu văduvită de resurse financiare şi sper ca începând de acum încolo această discriminare să înceteze. E un deziderat al meu şi mă voi lupta pentru el până în pânzele albe”, a menţionat Cezar Cioată.

 

Pentru ce au fost solicitaţi bani de la buget

Sumele de bani solicitate prin amendamentele depuse la Legea Bugetului diferă de la câteva zeci de mii de lei la câteva milioane de lei şi se referă la obiective dintre cele mai diverse. Astfel, Steliana Miron a cerut 876.858 de lei pentru racordarea blocurilor ANL din municipiul Câmpulung Moldovenesc la reţeaua electrică şi la cea de canalizare, 2.438.000 de lei pentru reţele de alimentare cu apă şi canalizare în Cartierul Rezidenţial Gura Humorului, 4.675.082 de lei pentru reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură din Gura Humorului, 100.000 de lei pentru achiziţionarea unui utilaj multifuncţional care să deservească Primăria Vama, 1.500.000 de lei pentru reabilitarea Vilei  I.G. Toma din Vama, 1.820.845 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie la  Şcoala Gimnazială Nr.4 din Vatra Dornei, 1.004.395 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.2 din Vatra Dornei şi suma de  946.097 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 4 din Vatra Dornei. Un alt amendament depus de senatorul Steliana Miron se referă la municipiul Rădăuţi, deşi această localitate nu se află în colegiul pe care-l reprezintă în Parlament. Mai exact, senatorul PP-DD a cerut 80.000 de lei pentru demararea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi.

La rândul său, deputatul Cezar Cioată şi-a canalizat energiile pentru localităţile din Valea Bistriţei. Deputatul din Colegiul 9 Suceava a depus amendamente pentru  amenajarea unei baze sportive multifuncţionale în municipiul Vatra Dornei, suma solicitată fiind de 511.000 de lei, dar şi pentru reabilitarea podului 22 decembrie din Vatra Dornei, suma necesară acestei investiţii fiind de 1.077.534 de lei.

„Alte amendamente pe care le-am depus la Legea Bugetului vizează reabilitarea drumului naţional DN 17B pe tronsonul Vatra Dornei – Broşteni, reabilitarea reţelelor de apă şi canal din Broşteni, betonarea a 5 km din drumul judeţean Neagra Broşteniului, finalizarea lucrărilor la Casa de Cultură din Broşteni, precum şi modernizarea Şcolii cu Clasele I-VIII din Crucea”, a completat deputatul Cezar Cioată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendamente de câteva milioane de euro aduse la Legea Bugetului de aleşii PP-DD din Suceava.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amendamente de câteva milioane de euro aduse la Legea Bugetului de aleşii PP-DD din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   20mii $ trimis de
(28 ian 2013, 12:52:14
D-na Senator cel mai potivit amendament ptr. dumneavoastra si ceilalti parlamentari ar fi sa va depuneti demisia si sa avem un parlament cu 300 de alesi.
2.   Supravegheati ce se intampla pe valea bistritei... trimis de
(28 ian 2013, 20:31:37
d-le deputat Cioata !...Se pare ca unul care umbla pe la fundul primarului si viceprimarului din Crucea ca sa ajunga director la CNU dupa ce si-a atins scopul ,nu-i mai poti ajunge cu prajina de  ☭  pe la nas, a inceput sa ignore si pe primar si pe cei ce l-au ajutat...poate-l puteti informa ,ca unul care proveniti din sistem, sa nu creada ca cei din zona sunt prosti !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei