Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură de protecţie

Doi dintre cei trei fraţi intoxicaţi cu monoxid de carbon, internaţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre cei trei fraţi intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o sobă defectă, acum zece zile, în satul Dănila, comuna Dărmăneşti, au fost internaţi în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava. Minorii, un băiat în vârstă de 15 ani şi o fată în vârstă de 17 ani, au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi aduşi în centrul de primire minori direct de la Spitalul Judeţean Suceava, unde au fost internaţi pentru investigaţii. Măsura este provizorie, până când bunica minorilor, în casa căreia s-a produs nenorocirea, va reface soba şi va avea condiţii normale de trai pentru nepoţi.

Directorul executiv al Protecţiei Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a declarat că reprezentanţi ai instituţiei pe care o conduce s-au deplasat la casa în care s-au intoxicat minorii, au făcut o anchetă socială şi au constatat că cei trei fraţi, în vârstă de 15, 17 şi 18 ani, care se aflau în camera unde s-a petrecut incidentul nefericit, dar şi sora lor, în vârstă de 14 ani, care locuia într-o altă cameră, au fost lăsaţi de trei ani în grija bunicii paterne, mama fiind plecată în străinătate, iar tatăl copiilor având alt domiciliu, în acelaşi sat.

 

Bunica nu vrea să-şi dea nepoţii la stat

„Bunica a declarat că din cauza autoaprinderii peretelui de lângă sobă, pe timpul nopţii, în locuinţă s-au emanat gaze care au dus la intoxicarea cu monoxid de carbon a doi copii, băiatul în vârstă de 15 ani şi fata în vârstă de 17 ani, dar şi a surorii lor mai mari, în vârstă de 18 ani. Bătrâna şi-a luat angajamentul că va renova peretele, va schimba soba, după care doreşte să se ocupe în continuare de creşterea, educarea, îngrijirea şi supravegherea minorilor”, a explicat Margareta Isăilă.

Bătrâna nu acceptă sub nici o formă ca nepoţii ei să fie crescuţi de stat. Şi-a dat acordul ca doi dintre nepoţi să fie internaţi în regim de urgenţă pe o perioadă scurtă de timp, până ce îşi rezolvă problemele cu soba defectă. În Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava, cei doi fraţi beneficiată şi de consiliere psihologică. Psihologul are un cuvânt greu de spus în alegerea datei la care vor fi externaţi minorii. Pe perioada cât sunt internaţi, copiii nu merg la şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi dintre cei trei fraţi intoxicaţi cu monoxid de carbon, internaţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Doi dintre cei trei fraţi intoxicaţi cu monoxid de carbon, internaţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Suceava3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei