Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

A scăzut apetitul sucevenilor pentru depunerea de petiții

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apetitul sucevenilor pentru depunerea de petiții a scăzut anul trecut comparativ cu anul precedent. Așa rezultă din bilanțul Prefecturii, care arată că în 2012, la sediul instituției au fost înregistrate 1.189 de petiţii, faţă de 1.445 în 2011.

Din cele 1.189 de petiții, 1.015 sunt petiţii locale şi 174 petiţii de la autorităţile centrale. Mai mult de jumătate dintre petițiile înregistrate, mai exact 628, se referă la retrocedarea de terenuri și imobile. Printre petițiile depuse de suceveni se regăsesc și câteva, cinci la număr, care vizează reclamații la adresa unor funcționari publici.

„Oferirea unor servicii de calitate cetăţenilor a constituit o preocupare constantă a Instituţiei Prefectului în anul 2012. Compartimentele şi serviciile cu atribuţii directe în acest domeniu: Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi Secretariat, Compartimentul de aplicare a Apostilei, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, au constituit interfaţa instituţiei cu cetăţenii, activitatea lor încercând să se ridice la nivelul standardelor de calitate și promptitudine așteptate de cetăţeni. Astfel s-a asigurat activitatea de audienţe şi relaţii cu publicul, pe parcursul întregului an. Au fost înregistrate 624 persoane în audienţă, la prefect – 498 persoane şi subprefect – 126 persoane. De asemenea, în anul 2012, în cadrul Biroului de relaţii cu publicul, au fost consiliate 311 persoane. Au fost depuse 120 de cereri în conformitatea cu Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, din care 93 au fost rezolvate, 24 respinse și trei au fost redirecționate”, a declarat prefectul Florin Sinescu.

 

157.000 de lei încasați din apostilarea unor documente

Bilanțul Prefecturii mai arată că anul trecut, la sediul instituției au fost înregistrate  3.821 de solicitări de apostilare pentru 5.121 de documente administrative, valoarea totală a taxelor achitate ridicându-se la 157.813 lei.

Procedura de apostilare se efectuează de instituţiile prefectului pe actele oficiale administrative, emise de autorităţi ale administraţiei publice centrale sau locale, precum şi de alte organe de autoritate administrativă din România, care organizează o activitate de interes public, în cadrul unor competenţe stricte stabilite prin lege. În anul 2012, Corpul de Control al Prefectului a fost implicat în verificarea unui număr de 180 de sesizări adresate instituției, din care un număr de 30 de petiţii au fost transmise de autorităţile centrale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A scăzut apetitul sucevenilor pentru depunerea de petiții.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A scăzut apetitul sucevenilor pentru depunerea de petiții0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei