Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discordie

Directorii grădiniţelor cu program prelungit din judeţ stau la catedră mai mult decât prevede legea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai spinoase probleme ale managerilor grădiniţelor cu program prelungit (GPP) părea că şi-a găsit rezolvare odată cu emiterea ordinului Ministerului Educaţiei din data de 6 decembrie 2012, ordin ce prevedea degrevarea de norma didactică a acestora.

Cu alte cuvinte, documentul impunea restrângerea activităţii de la grupă a directorilor, pentru a se putea ocupa mai bine de managementul unităţilor.

Potrivit lui Traian Pădureţ, liderul sindicatului „Pro-Educaţia” FEN, filiala Suceava, „la nivelul judeţului, ordinul Ministerului Educaţiei nu a fost aplicat în nici o grădiniţă cu program prelungit. Degrevarea de normă a fost o problemă semnalată de către noi de foarte multe ori şi părea că, în sfârşit, vocea noastră a fost auzită. Ministerul de resort a făcut o corecţie a legii, însă ea nu este respectată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ). La începutul săptămânii trecute am făcut un demers la IŞJ Suceava prin care solicităm respectarea ordinului.”

Acesta a mai precizat că, în alte judeţe, oficialii IŞJ au identificat soluţii pentru a aplica legea.

De cealaltă parte, directorii celor zece GPP-uri din judeţ au făcut presiuni la nivelul IŞJ în speranţa că ordinul va fi aplicat, neidentificarea unei soluţii de către instituţia suceveană fiind unanim contestată de aceştia.

Anişoara Târnovan, directoarea celei mari grădiniţe cu program prelungit din ţară, GPP „Prichindel” din Burdujeni, susţine că „am aşteptat de mult timp această corecţie a legii şi vrem ca IŞJ să găsească soluţii pentru a o putea aplica. La o unitate ca a noastră, unde vin 400 de copii şi sunt 50 de angajaţi, este inuman, aproape imposibil să-i supraveghezi îndeaproape pe copiii de la grupă, dar să ai în grijă şi toate problemele administrative. Muncim câte 12 ore pe zi în unitate şi mai continuăm şi acasă.” Aceasta a mai declarat că reprezentanţii IŞJ le-au comunicat că, în timpul anului şcolar, nu se poate schimba statul de funcţii şi că nu au forma legală pentru normare.

 

Reprezentanţii IŞJ recunosc că nu ştiu cum să aplice legea

De cealaltă parte, reprezentanţii IŞJ recunosc că nu pot aplica legea şi că au cerut consiliere din partea ministerului de resort pentru a putea rezolva situaţia.

„La începutul acestui an şcolar, a existat un anumit număr de posturi aprobate, iar în cazul în care cei zece directori pleacă de la catedră, nu avem cadre didactice care să-i înlocuiască la grupă. Situaţia a fost comunicată Ministerului Educaţiei, căruia i-am solicitat consiliere în vederea aplicării regulamentului”, au explicat reprezentanţii IŞJ.

Ordinul din data de 6 decembrie 2012 prevede ca „directorii grădiniţelor cu program prelungit sau săptămânal, cu personalitate juridică, profesori pentru învăţământul primar, sunt degrevaţi parţial de la norma didactică şi efectuează două-patru ore pe săptămână în cadrul obligaţiei didactice de predare în specialitate, conform specializărilor înscrise pe diploma de studii.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii grădiniţelor cu program prelungit din judeţ stau la catedră mai mult decât prevede legea.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Directorii grădiniţelor cu program prelungit din judeţ stau la catedră mai mult decât prevede legea3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu e o problema trimis de
(28 ian 2013, 22:03:52
oricum le convine doamnelor/domnilor directori de gradinite mai ales cand trebuie sa se inscrie copii la gradinite se stie ca spaga pleaca de la 100 de euro de copil daca vrei sa prinzi loc plus cadouri de 1,8 martie, craciun, paste,( pur si simplu o intamplare cum sedintele cu parintii se fac tocmai in acea perioada) zilele de nastere de care educatoarele aduc aminte parintilor cu cea mai mare nesimtire, fondul gradinitei mai o vanzare de revista pentru copii care educatoarea o baga pe gat parintilor, etc. Si eu cred ca merita sa stea un pic peste program si bucile lor care au inceput sa ie cam grase pentru vremurile astea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei