Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza secetei

28 de incendii au izbucnit, în 2012, în pădurile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa precipitaţiilor şi temperaturile extreme înregistrate anul trecut în judeţul Suceava au cauzat nu mai puţin de 28 de incendii şi începuturi de incendii în pădurile administrate de Direcţia Silvică Suceava.

Suprafeţele de pădure afectate de incendii totalizează aproape 51 de hectare, valoarea pagubelor fiind de 40.071 de lei.

Cele mai multe incendii s-au înregistrat la Ocoalele Silvice Dolhasca (5 incendii, care au afectat 11,80 ha pădure), Iacobeni (4 incendii care au afectat 2,30 ha pădure) şi Pătrăuţi (3 incendii/1,09 ha pădure).

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a precizat că numărul incendiilor izbucnite în păduri a fost mai mare decât în alţi ani din cauza condiţiilor climatice favorabile producerii incendiilor în fondul forestier. Tocmai de aceea au fost luate măsuri de siguranţă suplimentare,  toate subunităţile fiind notificate să procedeze astfel, atât prin adrese scrise, cât şi prin note telefonice.

Printre aceste măsuri se numără reactivarea a şase puncte de observaţie PSI (prevenirea şi stingerea incendiilor) la nivelul Direcţiei Silvice Suceava, din luna mai şi până în septembrie inclusiv,  în vreme ce la nivelul ocoalelor silvice s-au organizat şi desfăşurat patrule pe linie de PSI în zonele vulnerabile producerii incendiilor (trasee turistice, locuri de organizare şi desfăşurare a unor evenimente, etc.) în baza graficelor întocmite la nivel de subunităţi.

Mai mult, în cursul anului 2012, la nivelul Ocolului Silvic Vama s-a organizat Aplicaţia Tactică de stingere a incendiilor de pădure, în colaborare cu ISU Suceava şi alte instituţii ale statului. Scopul acestui exerciţiu îl reprezintă perfecţionarea continuă în stingerea incendiilor de pădure.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 28 de incendii au izbucnit, în 2012, în pădurile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
28 de incendii au izbucnit, în 2012, în pădurile Sucevei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei