Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Consacrarea lui Novak Djokovic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suita articolelor despre Australian Open se încheie azi cu ultimele trei episoade. Cronologic, a fost semifinala masculină, una care n-a fost degeaba, într-adevăr. Federer l-a împins în setul decisiv pe Murray mai mult din experienţă decât din merit. A speculat în două tie-break-uri ca un jucător de poker cu cărţi mai slabe şi a reuşit. Căderea lui totală din setul cinci a fost însă dezamăgitoare, greu de explicat. Ceea ce a frapat pe parcursul jocului (aş fi spus chiar „şocat”, dar deja se face alergie la acest termen) a fost incapacitatea tehnică de a pune o scurtă la fileu! Pare incredibil să vorbim despre asta la Federer, dar aşa s-a întâmplat. Scurta sa era de fapt un slice... mai scurt! Apoi, multe dintre mingile agăţate la fileu, pe care altădată le transforma în puncte din încheietură, acum s-au oprit în plasă. Despre Murray, dincolo de jocul său din ce în ce mai solid, a surprins continuitatea la serviciu, el servind nemaipomenit în toate cele cinci seturi. Un singur break a reuşit Federer, culmea, chiar când scoţianul servea pentru meci. Dar asta intră în marja statistică, serviciul a fost cu adevărat o armă decisivă pentru accesul lui Murray în finală.

Sâmbătă, finala fetelor ne-a adus o serie întreagă de căzături ale chinezoaicei Na Li, care a terminat meciul ca după război. În aceste condiţii, Azarenka a strâns din dinţi şi, cum-necum, a câştigat o partidă pe care Na Li părea s-o întoarcă în favoarea sa. Rezultatul a păstrat-o pe învingătoare pe locul 1 în clasamentul WTA, dar postura este mai mult decât fragilă, Serena Williams şi chiar Maria Şarapova pândesc momentele de slăbiciune.

În fine, confruntarea pentru trofeul băieţilor i-a revenit tot lui Djokovic, al treilea succes la rând, al patrulea în total. Primele două seturi au fost extrem de compacte, în acest interval nici Nole nu i-a putut deturna serviciul lui Murray, deci tie-break în ambele seturi, câte unul de fiecare. Cea mai spectaculoasă fază a fost un plonjon al lui Djokovic, unul făcut în spatele liniei de fund a terenului! Deşi ştia că plonjonul nu va rămâne fără urmări pe această suprafaţă (s-a julit la cot şi la genunchi), sârbul nu a ezitat şi a fost răsplătit, câştigând punctul. Iar mai apoi a fost răsplătit şi cu victoria. În ciuda abordării sale aparent ermetice, Murray a cedat pe final ca pe vremuri, când era feciorul mamei.

În loc de concluzie, să spunem că sperietorile care se anunţau a fi căldura şi regula celor 20 de secunde s-au dovedit alarme false. Una peste alta, a fost o deschidere promiţătoare de sezon. În finală au fost prezenţi şi Federer şi Nadal, deocamdată numai în spoturi, dar sunt premise să-i vedem şi pe viu în următoarele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consacrarea lui Novak Djokovic.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consacrarea lui Novak Djokovic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei