Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eficienţă

Venituri de peste 120.000 de euro, obţinute din vânătoare, pe fondurile gestionate de Direcţia Silvică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pădurile Sucevei sunt una din principalele destinaţii de vânătoare ale turiştilor străini dornici să plece acasă cu trofee ale unor animale sălbatice care în alte părţi nu se găsesc decât la Zoo.

Acest lucru este demonstrat în primul rând de încasările de 90.400 de euro numai din taxele de vânătoare achitate de aceştia către Direcţia Silvică Suceava, în vreme ce vânătorii români, mult mai puţini, au scos din buzunare doar 37.800 de lei. Tarifele de vânătoare sunt aceleaşi şi pentru români şi pentru străini.

Prin valorificarea cărnii de vânat, Direcţia Silvică Suceava şi-a suplimentat veniturile cu încă 108.000 lei, astfel că, în total, din activitatea de vânătoare, în 2012 s-au obţinut venituri de peste 120.000 de euro.

Iar acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care animalele sălbatice nu au fost vânate decât dacă existau solicitări din partea vânătorilor dispuşi să plătească taxele care nu sunt la îndemâna oricui, sau în cazurile în care, din diferite motive, au fost necesare măsuri de reducere a populaţiei de animale sălbatice într-o anumită zonă.

Conform evaluării efectivelor de vânat din primăvara anului 2012, în cele 24 de fonduri cinegetice administrate de DS Suceava existau 1.910 exemplare de cerb comun, 1.930 de exemplare de căprior, 1.063 de mistreţ, 788 de cocoşi de munte, 153 de urşi, 119 lupi, 101 râşi, 146 de pisici sălbatice, toate speciile având efective peste cele optime stabilite prin studii de specialitate.     

Veniturile obţinute au avut ca destinaţie o mai bună gestionare a activităţii de vânătoare, atât prin asigurarea hranei necesare animalelor sălbatice pe timp de vară, dar mai alesîn sezonul rece, cât şi prin înfiinţarea de noi construcţii şi amenajări vânătoreşti destinate gospodăririi şi administrării fondurilor de vânătoare.

Astfel, după cum a precizat directorul celei mai mari direcţii silvice din ţară, pe lângă cele 353 de hectare de poieni şi fâneţe naturale care au ca destinaţie specială asigurarea hranei animalelor sălbatice pe timp de vară, au mai fost distribuite în teren, pe timp de iarnă, 240 de tone de fân, 84 de tone de porumb, 31 tone de  cereale şi plante furajere, 16 tone de fructe şi seminţe,  350 kg de  hrană granulată pentru urs şi mistreţ, sute de kilograme de carne şi deşeuri de abator, autorizate sanitar-veterinar, dar şi 64 de tone de bulgări de sare.

Printre măsurile întreprinse anul trecut se numără şi suplimentarea numărului de hrănitori pentru cerbi, căpriori şi mistreţ cu 64 de bucăţi, precum şi cu 75 de sărării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Venituri de peste 120.000 de euro, obţinute din vânătoare, pe fondurile gestionate de Direcţia Silvică Suceava.
 Vizualizări articol: 1581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Venituri de peste 120.000 de euro, obţinute din vânătoare, pe fondurile gestionate de Direcţia Silvică Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai cu dreptate, trimis de
(28 ian 2013, 13:27:22
Lăsați-o mai ușor cu aceste raportări din hârtii cu tonele de hrană pentru animale,suntem destul de realiști că acestea-s numai pe hârtie deci...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei