Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii necesare

Începerea construcţiei şoselei de centură şi a unui bazin de înot, priorităţile pe anul 2013 în Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul UNPR din Rădăuţi, Traian Andronachi, a reuşit să găsească calea unui dialog între primarul PDL al acestui municipiu, Aurel Olărean, şi deputatul liberal Constantin Galan. În urma unor discuţii în trei, s-a luat decizia unei colaborări care să fie benefică pentru locuitorii municipiului Rădăuţi, cel puţin în privinţa unor investiţii de importanţă majoră.

„Eu cred că problemele cetăţenilor din Rădăuţi sunt mai stringente  decât orice altă dispută politică. Mă bucur că oamenii cu putere de decizie din acest oraş au înţeles acest aspect şi sper ca împreună să reuşim să atragem fonduri, pentru că rădăuţenii merită să trăiască în condiţii şi la standarde europene”, a declarat Traian Andronachi.

Iar primele proiecte la care şi-au dat mâna cei trei aleşi din Rădăuţi sunt o serie de amendamente pe care deputatul Constantin  Galan le va face la Legea Bugetului, amendamente care au menirea de a-i convinge pe parlamentari de utilitatea alocării unor fonduri pentru acest oraş.

În primul rând, ar fi vorba de şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, una din investiţiile prioritare pentru oraş. Pentru demararea lucrărilor la acest obiectiv ar fi nevoie, într-o primă fază, de 80.000 de lei. Şoseaua de centură a Rădăuţiului are 16,579 km şi este împărţită în patru tronsoane, astfel încât acestea să poată fi realizate independent. Realizarea acestei investiţii este legată de cele două societăţi comerciale care activează la Dorneşti şi care transportă material lemnos, afectând populaţia care locuieşte în zona drumului care duce la aceste obiective economice.

O a doua investiţie, la fel de importantă pentru rădăuţeni, este construcţia unui bazin de înot didactic-şcolar. Chiar dacă s-au făcut demersuri pe această linie, fondurile au întârziat să apară. Consiliul Local Rădăuţi a aprobat încă din 2009 transferul unei suprafeţe de 3.500 mp de teren pentru realizarea acestui obiectiv, dar alocările bugetare de la nivel central au lipsit. În aceste condiţii, rădăuţenii sunt obligaţi să vină până la Suceava pentru a-şi duce copiii la înot, un disconfort deloc de neglijat, atât din punct de vedere al timpului, cât şi al costurilor.

„Îmi doresc ca Bucureştiul să-şi întoarcă ochii şi către Rădăuţi şi am mari speranţe că de această dată nu vom mai fi trataţi cu indiferenţă”, a concluzionat consilierul Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începerea construcţiei şoselei de centură şi a unui bazin de înot, priorităţile pe anul 2013 în Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Începerea construcţiei şoselei de centură şi a unui bazin de înot, priorităţile pe anul 2013 în Rădăuţi5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei