Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbare

Program prelungit de vizite, de astăzi, la Spitalul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou ordin emis de Ministerul Sănătăţii (MS), în cursul săptămânii trecute, reglementează, printre altele, programul de vizită al rudelor care au bolnavi internaţi în spitale. Ordinul prevede că pacienţii internaţi pot fi vizitaţi de luni până vineri, în intervalul orar 15:00-20:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00 şi 18:00.

La nivel naţional, ordinul a stârnit suficient de multe controverse, fiind blamat şi privit cu reticenţă de managerii spitalelor, care susţin că noul program de vizite va spori numărul infecţiilor nosocomiale (intraspitaliceşti) şi va crea aglomeraţie în saloane.

Cât priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, acesta se va conforma regulilor impuse de MS şi le va permite vizitatorilor să-şi vadă rudele internate într-un interval mai mare de timp.

Potrivit dr. Tiberius Brădăţan, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Suceava, „foarte multe din prevederile ordinului MS au fost anticipate de Comitetul Director al SJU şi stipulate în regulamentul de ordine interioară al spitalului. Programul de vizitare de la SJU era, într-adevăr, mai restrâns ca număr de ore, iar în prezent, ceea ce ne rămâne de făcut este să ne mulăm pe prevederile noului ordin. Atât personalul de pază, cât şi angajaţii de la recepţie sunt instruiţi în acest sens şi au luat la cunoştinţă de noile schimbări”.

Ordinul Ministerului Sănătăţii reglementează şi accesul în secţiile de Terapie Intensivă (ATI), unde intrarea va fi permisă zilnic, indiferent de oră, cu condiţia ca vizita să fie făcută doar de membri ai familiei. Reprezentanţii SJU Suceava precizează că în cazul în care familia unui pacient solicită prezenţa unei persoane, în permanenţă, la capul pacientului, se poate opţiune un bilet de acces semnat de medicul curant al pacientului, vizat de medicul şef de secţie şi aprobat de conducerea spitalului. Aparţinătorii vor avea halat şi încălţăminte specială.

Cât priveşte opinia medicilor SJU Suceava, Tiberius Brădăţan a explicat: „Sunt medici care consideră că programul de vizite este unul mult prea extins, suprapunându-se cu contravizita acestora. Conducerea a luat decizia ca vizita şi contravizita medicilor să se facă la începutul programului de lucru, respectiv la orele 8:00 şi 14:00, pentru a se evita situaţia de care am menţionat.”

 

Încălţările de plastic vor fi distribuite gratis vizitatorilor

Tot la începutul acestui an, MS a iniţiat un proiect ce prevede interzicerea plăţii de taxe de către vizitatorii pacienţilor internaţi. „Tot în baza ordinului care prevede ca la intrarea într-o unitate spitalicească să nu se perceapă nici un fel de taxă, vom renunţa la obligativitatea cumpărării acelor papuci de 1 leu, pentru ca această sumă să nu fie considerată drept o taxă ascunsă. Costurile pentru acele încălţări de unică folosinţă îi vor reveni spitalului, vizitatorii urmând a primi gratis aceşti papuci. Contractul cu firma care furniza încălţările va fi reziliat, ţinând cont că acesta urma să expire abia în februarie”, a mai declarat dr. Tiberius Brădăţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program prelungit de vizite, de astăzi, la Spitalul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 4231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Program prelungit de vizite, de astăzi, la Spitalul Judeţean Suceava5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   F.bine trimis de
(15 ian 2013, 14:20:02
da, f.bine pt.acest program din spitale, dar...dar, nu in saloane, trebuie asigurate camere la fiecare etaj unde se pot intilni bolnavii cu vizitatorii, cu exceptia celor care nu se pot deplasa......se face f.f.mare galagie,in primul rind, mizerie, mirosuri de mincare de tot felul, fiindca oamenii nu respecta pe cei de linga ei, vorbesc tare, se hilizesc cit pot, nu mai spun de mizerie,infectie,microbi.....
omul cind se interneaza are nevoie de f.multa liniste, disciplina si curatenie, fara mirosuri de mincare, nu mai spun ca fiecare are telefon mobil si suna continuu......
nu stiu, in loc sa facem conditii cit mai bune bolnavilor , noi le asiguram contrariul.....
ginditi-va la cardiologie, la boli infectionase, la pneumologie, maternitate, genicologie.....credeti ca in aceste sectii pot sta toti vizitatorii calare pe bolnavi toata ziua ? (scuze pt.exprimare)...
repet, sunt pt. acest program suta la suta, dar nu in saloane, sub nici o forma....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei