Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controversă

Managerii spitalelor private iau în calcul falimentul acestor unităţi din cauza sistării finanţării lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oficialii Ministerul Sănătăţii au anunţat sâmbătă că, începând cu data de 1 martie a acestui an, finanţarea din banii publici a spitalelor private va fi sistată. Pentru sectorul privat din sănătate, ministerul de resort aloca circa 10% din buget, procent care va fi direcţionat către spitalele publice, asigurând o finanţare mai bună a acestora. Anunţul făcut de Eugen Nicolaescu a stârnit numeroase intrigi, vocile managerilor unităţilor spitaliceşti acuzând decizia abuzivă şi imprevizibilă a ministerului, decizie ce va trimite în faliment spitalele private.

„Suntem sideraţi de această hotărâre abuzivă şi brutală care va îngropa orice iniţiativă a investitorilor din acest domeniu. Impactul asupra investiţiilor va fi major, tocmai acum când acest segment dădea semne de revigorare, de îmbunăţire a calităţii, de concurenţă reală. Nimeni nu va îndrăzni să investească bani în policlinici, centre medicale, în aparatură medicală scumpă când nu primeşte nici un fel de sprijin. Totodată, cei care sunt pe piaţă sunt condamnaţi la faliment. Rămase fără concurenţă, cel mai probabil spitalele publice se vor confrunta cu o supraaglomerare, astfel că nu văd unde sunt beneficiile acestei decizii”, a declarat dr. Ştefan Puşcaşu, managerul policlinicii şi spitalului Bethesda.

Printre dezavantajele unei astfel de măsuri, Puşcaşu a mai menţionat lipsa opţiunilor pacienţilor asiguraţi sau exodul sucevenilor mai cu dare de mână către centre medicale din afara ţării.

Acesta mai precizează că astfel de hotărâri trebuie luate în colaborare cu medici specialişti, cu cei implicaţi direct în sistem, pentru a se evita implementarea unor decizii fără aplicabilitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerii spitalelor private iau în calcul falimentul acestor unităţi din cauza sistării finanţării lor.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Managerii spitalelor private iau în calcul falimentul acestor unităţi din cauza sistării finanţării lor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei