Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Datoria populaţiei către Termica, ajunsă la un maxim istoric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii riscă să nu mai beneficieze de căldură, de luna viitoare, din cauza datoriilor imense acumulate către Termica, care, din cauza încasărilor foarte mici pentru această perioadă a anului, nu mai are cu ce cumpăra cărbunele necesar funcţionării cazanelor de termoficare.

Datoria populaţiei către Termica a ajuns la un maxim istoric, peste 215 miliarde de lei vechi, iar valoarea acesteia creşte de la o zi la alta în care gerul face să existe un consum mare de energie termică, iar încasările sunt foarte mici.

„Este pentru prima dată de când sunt primar al municipiului Suceava când populaţia are o datorie mai mare decât cea a primăriei. Datoria populaţiei este de 215 miliarde de lei vechi, iar aşa cum merg lucrurile, ţinând cont şi de temperaturile exterioare scăzute, care duc la un consum mai mare de gigacalorii, este posibil ca la sfârşitul iernii să ne trezim cu o datorie a populaţiei de 300 de miliarde de lei vechi”, a declarat primarul Ion Lungu, care a convocat astăzi asociaţiile de proprietari la o şedinţă de analizare a acestei situaţii îngrijorătoare.

„Nu putem lăsa lucrurile aşa, este mare nevoie de bani pentru a cumpăra cărbunele necesar pentru lunile februarie şi martie, care ar putea fi destul de friguroase. Există riscul ca în aceste două luni să nu putem furniza căldură şi apă caldă”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Pentru a debloca parţial situaţia, edilul sucevean vrea să achite către Termica banii care se vor încasa luna aceasta din taxe şi impozite locale, în speranţa că furnizorii vor relua transporturile de cărbune.

Datoria Primăriei Suceava, rezultată din subvenţia de preţ pentru energia termică livrată populaţiei (diferenţa dintre preţul de producţie şi cel plătit de suceveni – 185 de lei), este de 160 de miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datoria populaţiei către Termica, ajunsă la un maxim istoric.
 Vizualizări articol: 1809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Datoria populaţiei către Termica, ajunsă la un maxim istoric5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 ian 2013, 11:43:50
"jos boc"
2.   Nu mai bociti, dl. Primar! Faceti ceva! trimis de
(15 ian 2013, 11:55:25
Fiti barbat si intarti la ,,treaba”!
3.   Taxe trimis de
(15 ian 2013, 14:26:29
ce poate face primarul sau cel de la asoc.de proprietari daca omul nu vrea sa plateasca? pt.niste nerusinati si nesimtiti o sa suferim toti.....si in blocul meu restantierii sunt oameni care au serviciu, au si la sat proprietati, o duc f.bine, dar pe tabelul asociatiei au zeci de milioane de lei datorii.....
bine, nu stiu,nu vreau sa jignesc, sunt si familii care nu au venituri deloc, dar nu cred ca le depasesc pe cele care au venituri, si atunci? dati in judecata si se rezolva problema, altfel o sa stam fara caldura, fara apa calda mult si bine....
3.1  RE: Taxe trimis de
(15 ian 2013, 16:54:01
...tocmai ca nu tre sa stam fara caldura!
4.   Contract trimis de
(15 ian 2013, 17:40:59
Solutia e CONTRACTUL INDIVIDUAL! Ca si la gaze, curent sau cablu: nu platesti, iti taiem macaroana!
De ce in continuare Termica prefera contractele cu asociatiile de locatari/proprietari? Cumva ca sa poata da vina pe ele in astfel de situatii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei