Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La „spovedanie”

Poliţistele sucevene, chestionate de eventuale hărţuiri şi discriminări ale colegilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele aproape 200 de femei care lucrează în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost chemate, ieri dimineaţă, la sediul instituţiei, pentru a fi chestionate de către o o echipă trimisă de la Bucureşti cu privire la eventuale acte de hărţuire sexuală ori discriminare la locul de muncă.

Acţiunea se desfăşoară la nivel naţional, după scandalul sexual de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, acolo unde o tânără agent şi-a înjunghiat şeful, după ce, susţine femeia, acesta a violat-o în repetate rânduri şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale şi cu alte persoane cu funcţii din poliţie, dar şi din alte structuri.

În urma scandalului de la Olt, au ieşit la iveală şi alte cazuri de discriminări şi hărţuiri sexuale ale femeilor în uniformă din Poliţia Română.

Psihologi, sociologi şi reprezentanţi ai structurilor de resurse umane şi control intern  au venit la Suceava şi vor să afle dacă s-au înregistrat astfel de situaţii şi la noi în judeţ.

„Vor avea loc discuţii cu femeile poliţist pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialişti în problematica psihosociologiei”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu. Acesta mai precizat că „ghidul de interviu este structurat, în principal, pe dimensiuni ce vizează climatul relaţional perceput, avantaje şi dezavantaje ale statutului femeii în poliţie, tendinţe de discriminare şi hărţuire la locul de muncă”.

La nivelul IPJ Suceava îşi desfăşoară activitatea un număr total de 198 de femei.

Dintre acestea, 40 sunt ofiţeri de poliţie, 120 agenţi de poliţie şi 38 femei încadrate ca personal civil.

 

O poliţistă: „Mi se pare o prostie”

Mult trâmbițata chestionare a poliţistelor cu privire la posibile discriminări le-a nemulțumit pe unele dintre acestea.

„Dacă au fost unul, două cazuri în ţară, acum nu înseamnă că toate am trecut prin asemenea experiențe şi am promovat dezbrăcându-ne de uniformă ori suportând discriminări din partea colegilor. Dacă am fi pățit aşa, cu atât mai mult cu cât suntem polițiste, am fi ştiut unde şi cui să reclamăm aceste abuzuri. Mi se pare o prostie”, mărturisea ieri o tânără agentă.

Culmea, pe holurile IPJ Suceava am întâlnit, ieri, şi poliţişti nemulţumiţi. „De ce nu întreabă nimeni cât a cheltuit ministerul pentru a trimite o armată de psihologi, sociologi, în toată ţara, pentru aceste lucruri. E doar o acţiune de imagine, care, dacă chiar se dorea, se putea face discret, fără atâta tam-tam”, era revoltat şi un bărbat poliţist. 

Echipa trimisă de la Bucureşti va sta la Suceava şi zilele următoare, până când va termina de vorbit cu fiecare poliţistă ori angajată a IPJ Suceava în parte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistele sucevene, chestionate de eventuale hărţuiri şi discriminări ale colegilor.
 Vizualizări articol: 5071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poliţistele sucevene, chestionate de eventuale hărţuiri şi discriminări ale colegilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(15 ian 2013, 12:12:33
Da' la Politia de Frontiera nu vin in control ? sa intrebe daca a auzit cineva de "prima doamna" sau pe ce criterii sunt avansate politistele la exceptional sau cum asistenta medicala i-l consulta pe domnul Ciorteanu - seful Politiei de Frontiera din Radauti ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei