Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga spune că PDL nu are nevoie ca Ponta să-i prezinte discuţiile cu FMI: Vom şti de la sursă

Marţi, 15 Ianuarie 2013 (17:40:06)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că PDL nu are nevoie ca premierul să-i prezinte rezultatul discuţiilor cu FMI, arătând că PDL se va întâlni cu reprezentanţii FMI, CE şi BM şi va cunoaşte "de la sursă" cum stau lucrurile.

Întrebat dacă va onora invitaţia premierului de a vedea bugetul, Blaga a răspuns: "Nu, nici pe departe. Invitaţia, dacă aşa poate fi numită ceea ce am văzut eu în presă, domnia sa dorea să explice - eu asta am văzut; dacă vă referiţi la altceva să îmi spuneţi - domnia sa aprecia că ar trebui să vină cu ministrul pentru relaţia cu Parlamentul să ne explice concluziile discuţiilor cu Fondul. Nu avem nevoie".

El a adăugat că reprezentanţii FMI, CE şi BM vor fi în în data de 28 ianuarie, la ora 17:15, la sediul din Modrogan.

"Îi vom aştepta împreună cu domnul Sălăgean, cu domnul Videanu şi vom avea discuţiile, vom şti de la sursă cum stau lucrurile. Iar mai departe avem reprezentanţi în toate comisiile parlamentare. Doar domnul Ponta să meargă cu bugetul în Parlament", a adăugat Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că va prezenta proiectul de buget pe 2013, când va fi finalizat, grupului USL şi celui al minorităţilor naţionale, apoi va adresa grupurilor UDMR, PDL şi PPDD rugămintea de a le face aceeaşi prezentare înainte de debutul dezbaterilor parlamentare.

"Imediat ce bugetul e gata îl voi prezenta în primul rând Grupului USL şi Grupului minorităţilor naţionale, după care voi adresa o rugăminte către celelalte trei grupuri - UDMR, PDL şi PPDD - dacă sunt de acord ca împreună cu ministrul de Finanţe şi cu ministrul delegat pentru Buget să facem o prezentare a rezultatelor negocierilor cu FMI şi formula bugetului pe 2013, înainte de a începe efectiv dezbaterile în plen", a spus Ponta.

Premierul anunţa, luni, după şedinţa conducerii USL, că proiectul de buget pe anul 2013 va fi, cel mai probabil, aprobat în şedinţa de Guvern din 23 ianuarie, urmând să fie trimis Parlamentului.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional condusă de Erik de Vrijer se va afla la Bucureşti în perioada 15-29 ianuarie pentru cea de-a 7-a şi a 8-a evaluare a acordului stand-by, principalele teme de discuţie fiind perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale şi politica monetară. Misiunea FMI va fi însoţită de echipe de la Comisia Europeană şi Banca Mondială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga spune că PDL nu are nevoie ca Ponta să-i prezinte discuţiile cu FMI: Vom şti de la sursă.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga spune că PDL nu are nevoie ca Ponta să-i prezinte discuţiile cu FMI: Vom şti de la sursă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei