Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Coadă la ghişee

Peste 1.000 de suceveni şi-au plătit din prima zi taxele şi impozitele locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Plata taxelor şi impozitelor locale este o prioritate pentru sute de suceveni, care au venit dis-de-dimineaţă să îşi achite obligaţiile către bugetul local, în prima zi în care a fost posibilă plata acestora.

Zeci de suceveni s-au pornit de acasă chiar de la 7 dimineaţa, pentru a fi primii, încât, de pe la 7.30, poliţiştii locali care păzesc sediul Primăriei Suceava le-au dat drumul în sediu, pentru a nu-i lăsa să stea în frig, afară.

„La 7,30 am venit şi deja era multă lume adunată. În fiecare an plătesc de la început, să scap de obligaţii”, a spus Ana Bolocan, unul dintre cei prezenţi la primărie cu mult înainte de începerea programului cu publicul.

Cei mai conştiincioşi contribuabili au aşteptat apoi la baza scărilor să fie deschise ghişeele şi casieriile primăriei, ceea ce s-a întâmplat la 07.55, când mulţimea s-a pornit în viteză pe scări, aşezându-se la coadă la ghişee. În următoarele ore a fost tot un du-te vino continuu, pe la ghişeele şi casieriile Primăriei Suceava trecând peste 1.000 de contribuabili.

Interesant este că mulţi din cei care au venit din prima zi să plătească taxele şi impozitele spun că, deşi le convine că nu au de plătit mai mult decât anul trecut, ar fi fost mai bine ca ele să se mărească, ca primăria să poată face cât mai multe lucrări şi investiţii în interesul cetăţenilor.

„Într-un fel e bine, pentru buzunarul omului, dar trebuie să vedem ce se va întâmpla cu bugetul primăriei. Şi asta este o problemă, că bani mai mulţi de la Guvern nu vor veni. E cu două tăişuri. Mulţi oameni spun că este foarte bine aşa, dar eu zic că trebuiau mărite, dacă vrem să se mai facă ceva în Suceava”, a declarat Alexandru Vătăman, unul dintre cei care s-au pornit de acasă pe întuneric, pentru a plăti impozitele de la prima oră.

„Pentru cei vârstnici e bine că nu s-au mai majorat taxele şi impozitele, dar pentru cei care au posibilităţi ar fi fost necesar, pentru că este nevoie de bani şi la bugetul local”, consideră Stelian Socoliuc.

 

Ion Lungu, primul la plata taxelor şi impozitelor locale

La fel ca şi în ceilalţi ani, primarul Sucevei, Ion Lungu, a vrut să dea un exemplu, fiind primul care şi-a plătit taxele şi impozitele pe acest an, cu cardul, de la ora 07.51.

„La rolul fiscal pe care îl am împreună cu soţia mea pe strada Samuil Isopescul am plătit suma de 281,50 lei, reprezentând impozitul pe apartament, pe autoturism şi pe taxa de salubritate, beneficiind de o bonificaţie de 13,5 lei. Recomand sucevenilor să vină la primărie să achite taxele, mai ales că şi agenţii economici beneficiază de o reducere de 10%”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Toţi sucevenii persoane fizice sau juridice care îşi achită integral taxele şi impozitele locale pentru acest an, până la data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%, care se aplică la impozitul pe imobile şi teren.

 

Metode de plată a taxelor şi impozitelor

Sucevenii care doresc să îşi achite taxele şi impozitele locale au la dispoziţie mai multe variante. Plata în numerar, la casierii, rămâne cea mai utilizată metodă de achitare a taxelor şi impozitelor locale, dar în ultimii doi ai a început să fie destul de utilizată şi modalitatea de plată cu cardul, la cele patru POS-uri instalate la ghişee, comisionul de efectuare a tranzacţiei fiind zero.

O altă modalitate de plată, preferată de cei care nu au timp să ajungă la sediul primăriei sau pur şi simplu vor să evite statul la coadă, este cea online, prin serviciul eTax, care poate fi accesat la adresa www.primsv-de.ro, sau prin sistemul naţional de plată a taxelor şi impozitelor, disponibil pe siteul www.ghiseul.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de suceveni şi-au plătit din prima zi taxele şi impozitele locale.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Peste 1.000 de suceveni şi-au plătit din prima zi taxele şi impozitele locale3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei