Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program de screening

Peste 300 de sucevence au beneficiat de testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul Naţional de Screening pentru Cancerul de Col Uterin implementat de Ministerul Sănătăţii (MS) a debutat, la Suceava, la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, programul propunându-şi scăderea numărului de decese cauzate de această afecţiune prin depistarea leziunilor în fază cât mai incipientă şi orientarea pacientelor către centrele de diagnostic şi tratament.

Potrivit dr. Doina Ganea Motan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, singura unitate medicală din judeţ implicată în acest program, „358 de femei s-au arătat interesate de program în ultimele două luni ale anului. În luna noiembrie, 138 de femei s-au testat gratuit, iar în luna decembrie alte 218 paciente au participat la acest program. Finanţarea pentru luna noiembrie a fost de 11.040 de lei, iar pentru decembrie a fost de 17.740 de lei.”

Conform dr. Ganea Motan, la testare sunt aşteptate sucevencele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani, cu sau fără asigurare medicală. Dacă ar apela la orice cabinet particular sucevean, femeile ar trebui să scoată din buzunar 70 de lei pentru examenul citologic Babeş-Papanicolaou.

Potrivit unor estimări efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, înainte de demararea programului, în judeţ erau eligibile pentru testare circa 250.000 de femei.

La nivelul judeţului, numărul femeilor depistate cu această afecţiune este îngrijorător. În 2010 au fost depistate 132 de noi cazuri, din care doar 30 în fază curabilă, iar în 2011 au fost depistate alte 74 de noi cazuri, 24 fiind în fază curabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de sucevence au beneficiat de testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Peste 300 de sucevence au beneficiat de testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei