Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 7 (5214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Trei în unul

Protest la „buchet”, la Palatul de Justiţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Protestul foştilor angajaţi de la SC Star Mod SA Suceava la adresa directoarei Lidia Sfarti şi a magistraţilor care au judecat litigiile referitoare la acţiunile acestei societăţi a demarat ieri la Palatul de Justiţie şi se va derula „atâta timp cât este nevoie”.

De fapt, a fost o acţiune la „buchet”, în afara nemulţumiţilor de la Star Mod mai fiind prezente două persoane care reclamau nereguli cu terenurile de la şoseaua de centură a Sucevei şi de la Casa Judeţeană de Pensii. Şi pentru ca imaginea lipsei de organizare să fie maximă, la un moment dat printre protestatari a apărut o femeie care plângea şi îşi vărsa nervii pe judecători şi un avocat, care i-au furat familia într-un proces de fond funciar.

 

Acţiunile pe care foştii salariaţi de la Star Mod le-au cumpărat de la societate, mărul discordiei

Principala nemulţumire a celor 12 foşti salariaţi ai SC Star Mod SA Suceava este legată de acţiunile pe care le au la societate şi pe care directoarea Lidia Sfarti „refuză să ni le înmâneze”.

Elena Crudu, unul din liderii celor care şi-au strigat ieri revendicările, a explicat şi care va fi pasul următor în cazul în care foştii salariaţi vor primi acţiunile pentru care luptă de şapte ani. „Acţiunile sunt în birou la doamna Sfarti, numai că ea refuză să ni le dea, iar cei din justiţie, pe care i-a mituit, sunt de partea ei. Dacă ne primim acţiunile, în secunda doi convocăm Adunarea Generală a Acţionarilor şi o schimbăm pe Lidia Sfarti”, a declarat Elena Crudu.

Fosta angajată a SC Star Mod SA Suceava spune că Lidia Sfarti i-a dus în eroare pe judecători, şi în felul acesta a reuşit că câştige procesele.

Doina Lungu, fost inginer la societatea de confecţii de pe Strada Universităţii, spune că nu va renunţa să lupte pentru a obţine drepturile care i se cuvin, mai ales că a făcut sacrificii mari pentru a cumpăra acţiuni la Star Mod.

„În 1995, doamna Sfarti ne-a chemat şi ne-a spus să ne cumpărăm locurile de muncă, pentru că altfel rămânem pe drumuri. Am făcut credite, am plătit patru salarii, bani opriţi pe statele de plată, iar acum nu permitem să fim trataţi în acest mod”, a menţionat Doina Lungu.

În ciuda frigului de afară, oamenii care aveau asupra lor pancarte cu diferite mesaje critice la adresa judecătorilor şi a Lidiei Sfarti au spus că nu vor renunţa la protest şi vor veni în faţa Palatului de Justiţie şi a clădirii Parchetelor atâta timp cât va fi nevoie.

 

De la Star Mod, la Casa Judeţeană de Pensii şi şoseaua de centură

Printre protestatari s-a aflat şi Octavian Dîrja. Deşi nu are nici o legătură cu Star Mod, Dîrja a explicat că se află la miting din solidaritate. Totuşi, el a venit cu propriile nemulţumiri. Una dintre acestea ar fi legată de neregulile comise la exproprierile terenurilor de la şoseaua de centură a Sucevei, iar a doua nemulţumire este legată de modul cum s-au soluţionat în instanţă o serie de dosare venite de la Casa Judeţeană de Pensii.

În acest amalgam al revendicărilor şi problemelor, a apărut şi Elena Amătrăşoaie. Femeia a început să plângă şi să acuze justiţia că dă soluţii strâmbe, deşi probele depuse la dosar erau evident în favoarea soacrei sale.

„Nu se mai poate, sunt la limită, nu mai pot să văd cum statul mă fură pe faţă. Se vede din avion că lui Antoniu i-a dat 43 de ari de teren şi soacrei mele nu i-a dat nimic. Am avut avocaţi şi au fost cumpăraţi, au furat probe din dosar”, a susţinut Elena Amătrăşoaie.

 

Locul protestului, motiv de maximă nemulţumire

Protestul de ieri a început cu o nemulţumire legată de locul de derulare a acţiunii. Foştii salariaţi de la Star Mod spun că au fost traşi pe sfoară de conducerea Primăriei Suceava, care a autorizat mitingul într-o laterală a Palatului de Justiţie şi nu în faţa instituţiei. „Suntem cetăţeni care avem toate drepturile, şi asta e bătaie de joc. După protestul de azi vom merge din nou la primărie şi vom cere să ne schimbe autorizaţia, să putem protesta în faţa Curţii de Apel Suceava”, a tunat Elena Crudu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest la „buchet”, la Palatul de Justiţie.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest la „buchet”, la Palatul de Justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei