Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 7 (5214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înşelăciune

Femeie stoarsă de bani de indivizii care au păcălit-o că fiul său a avut un accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 66 de ani, din oraşul Broşteni, a căzut victimă unei înşelăciuni cu un mod de operare nou pentru Suceava, fiind dusă în eroare de un individ care s-a dat drept fiul ei şi i-a spus că a avut un accident. Imediat, a intrat pe fir un complice, „avocatul” fiului, care i-a cerut femeii bani pentru a-i scăpa băiatul de puşcărie.

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 8.30, Ileana R., în vârstă de 66 de ani, din Holda – Broşteni, a sesizat poliţia că a fost victima unei înşelăciuni, fapta fiind comisă cu o zi înainte.

Conform anchetei poliţiei, marţi, în jurul orei 12.00, femeia a fost sunată pe telefonul fix de un tânăr care, chipurile, plângea. Foarte scurt, acesta i-a spus că este fiul ei, a avut un accident rutier, este la procuratură şi nu poate vorbi, transferând convorbirea la avocatul său. Acesta din urmă a încercat să o liniştească pe femeie, i-a spus o poveste despre accidentul inventat şi i-a cerut să nu-şi sune fiul sub nici o formă pe telefonul mobil.

La puţin timp, acelaşi individ a revenit cu un nou telefon şi i-a spus femeii că are nevoie urgentă de o sumă de bani pentru ca fiul ei să nu facă puşcărie. Conform anchetei poliţiei, „victima, fiind bolnavă, având probleme cardiace, l-a trimis pe celălalt fiu la o agenţie bancară din Broşteni, unde, în urma indicaţiilor primite de la presupusul avocat, a trimis sumele de 5.101 lei şi 3.200 de lei”. Aşadar, un prejudiciu deloc de neglijat, de peste 8.000 de lei.

Femeia de 66 de ani şi-a dat seama că a fost înşelată abia atunci când fiul ei, angajat al unei societăţi comerciale din Suceava, a sunat-o şi i-a spus că nu a avut nici un accident.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune, înregistrat deocamdată cu autori necunoscuţi.

 

Recomandări de la poliţişti pentru evitarea înşelăciunilor

Poliţia le recomandă cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri.

O atenţie deosebită trebuie să o acordaţi şi celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă aflată în străinătate şi doresc să vă predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani.
Nu daţi curs anunţurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri al căror preţ este mult sub preţul pieţei.
Nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeie stoarsă de bani de indivizii care au păcălit-o că fiul său a avut un accident.
 Vizualizări articol: 3054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 8 voturi
Femeie stoarsă de bani de indivizii care au păcălit-o că fiul său a avut un accident4.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   M-a sunat si pe mine trimis de
(11 ian 2013, 15:54:12
in seara zilei de 9.01.2013 la ora 17:46 am fost sunata de nr 0756286314 care s-a dat drept baiatul meu, si care spunea ca a avut un accident si ca a omorat o femeie si o fetita( plangea) si care ma implora sa-l ajut! Mi-a facut repede legatura cu un avocat care imi zicea ca baiatul a avut accident si imi cerea o suma de bani imensa sa-l scoata din arest! intrebadu-l ce familie cauta fiindca nu aveam copii( deci clar nu avea cum sa fie copilul meu) m-a intrebat el la ce familie a sunat? si i-am zis familia dar a inteles gresit si a zis " chiar familia asta o cautam" dar el intelese gresit! si i-am zis atunci" domnule eu sunt casatorita de 1 an si nu am copii iar dv nu ati inteles familia si inseamna ca va bateti joc! ca astazi sa citesc in ziar articolul asta!
2.   ? trimis de
(12 ian 2013, 02:37:25
Intreb din curiozitate: daca aveati un baiat major, trimiteati banii ?!
3.   Nu trimis de
(12 ian 2013, 09:11:56
Bineinteles ca nu, in primul rand sunam mai multe persoane! cu banii nu este de joaca, oricine poate suna, iar daca pici in plasa, asta e!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei