Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 7 (5214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâre

Dările locale pentru 2013 rămân neschimbate numai în cazul persoanelor fizice în Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali rădăuţeni au decis ieri, în şedinţă de îndată, ca taxele şi impozitele locale pentru anul 2013 să rămână la nivelul din anul trecut numai pentru contribuabilii persoane fizice, în cazul persoanelor juridice, acestea fiind indexate cu 16,5 la sută. Cei 15 consilieri locali care au participat la şedinţa de ieri au mai hotărât ca şi o parte dintre taxele speciale să nu fie indexate cu cele 16,5 procente. „Propunerile cuprinse în proiectul de hotărâre, care apoi a devenit Hotărâre de Consiliu Local pentru stabilirea impozitelor şi taxelor pentru anul 2013, au avut în vedere neindexarea impozitelor pe clădiri şi pe teren în cazul persoanelor fizice. Prin acest proiect s-a propus indexarea cu 16,5%, conform Hotărârii de Guvern 1309/2012, a impozitelor pe teren, în cazul persoanelor juridice, a taxelor pentru eliberarea autorizaţiilor, certificatelor şi a altor documente, a taxelor speciale, a taxelor extrajudiciare de timbru, a amenzilor reglementate de Codul Fiscal, a impozitului pe spectacol şi a taxei pentru reclamă şi publicitate”, a declarat Silviu Ursescu, şeful Serviciului Impozite şi Taxe din Primăria municipiului Rădăuţi. În acelaşi timp trebuie specificat că în baza unei Hotărâri de Consiliu Local din luna noiembrie 2012, a fost eliminată bonificaţia de zece la sută în cazul persoanelor juridice, bonificaţie acordată celor care achitau integral dările locale până la 31 martie, iar aceasta rămâne valabilă numai pentru persoane fizice.

 

Consilier Traian Andronachi: „Maniera de conducere a domnului primar nu se pliază pe nevoile şi interesele cetăţenilor”

După ce discutarea impozitelor şi taxelor locale a fost amânată ca să se poată plia peste Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului ce urma să apară, la Rădăuţi, primarul Aurel Olărean a propus Consiliului Local ca taxele şi impozitele locale să rămână la nivelul anului precedent, numai că printre hârtiile strecurate în ultimul moment sub nasul consilierilor, taxele care priveau societăţile comerciale se regăseau mărite şi cu 1.724 %. Consilierul UNPR Traian Andronachi a dat ca exemplu taxele de reînnoire a autorizaţiei de funcţionare pentru unităţi de desfacere cu amănuntul, care erau de 290 de lei şi s-a propus suma de 5.000 de lei sau idem depozite comerciale engros, centre comerciale. La iniţiativa lui Traian Andronachi, susţinut de grupul USL, primarul Aurel Olărean şi-a revizuit propunerea, iar consilierii PDL au modificat proiectul de hotărâre, într-o formă în care să poată păstra aceleaşi cote de impozitare aferente anului 2012. Traian Andronachi a declarat: "Domnul primar Olărean a propus spre aprobare un proiect care privea majorarea taxelor de la 300 lei valabilă până în noiembrie 2012 la 350 lei din ianuarie, însă astăzi vine în faţa noastră cu un proiect mascat prin care urmăreşte să crească la 1.000 de lei ceea ce plătitorii teraselor sezoniere nu vor putea suporta. Mă întreb cum poate o taxă pentru afişarea unui banner publicitar să depăşească valoarea de producţie a acestuia? Cert este că am realizat cu toţi că maniera de conducere a domnului primar nu se pliază pe nevoile şi interesele cetăţenilor ci mai degrabă pe unele vendete şi interese personale. Ţin să mulţumesc consilierilor PDL care nu au fost de acord cu propunerile aberante ale domnului Olărean”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dările locale pentru 2013 rămân neschimbate numai în cazul persoanelor fizice în Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dările locale pentru 2013 rămân neschimbate numai în cazul persoanelor fizice în Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei