Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 7 (5214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

La Fălticeni, taxele şi impozitele locale au rămas la nivelul anului 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de astăzi, fălticenenii îşi vor putea plăti taxele şi impozitele locale. În urma publicării ordonanţei pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul impozitelor şi taxelor locale în Monitorul Oficial al României, Consiliul Local Fălticeni a fost convocat în şedinţă extraordinară, joi 10 ianuarie, la ora 15.00. Aleşii locali au aprobat în unanimitate propunerea executivului în ceea ce priveşte păstrarea valorii impozitelor şi taxelor locale la nivelul anului 2012.

“Pentru anul 2013, în cazul impozitelor pe clădiri, teren şi mijloace de transport s-au păstrat valorile din anul 2012. Totodată, am menţinut reducerea de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi achită integral impozitele pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport până la data de 31 martie 2013”, ne-a declarat viceprimarul Gheorghe Aldea.

Impozitul pe clădirile proprietatea persoanelor fizice se determină prin aplicarea cotei de 0.1% asupra valorii clădirilor. Impozitul pe clădirile proprietatea persoanelor juridice este de 1,3% din valoarea  înregistrată în contabilitate pentru clădirile reevaluate în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referință, de 10% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referinţă şi de 30% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii cinci ani anteriori anului fiscal de referinţă.

Fălticenenii care deţin în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri majorat după cum urmează: cu 65% pentru prima clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu; cu 150% pentru cea de a doua clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu; cu 300% pentru cea de a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, taxele şi impozitele locale au rămas la nivelul anului 2012.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Fălticeni, taxele şi impozitele locale au rămas la nivelul anului 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei