Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 4 (5211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Analiză 2012

Mai puţini morţi pe şosele, în anul în care radarele au făcut ravagii printre şoferi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul tragediilor de pe şoselele judeţului a scăzut în ultimul an. O arată statisticile Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava cu privire la anul 2012, cifrele fiind pozitive la toate capitolele. Rezultatele bune vin în condiţiile în care anul trecut noua conducere a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava a încărcat la maximum posibil graficul de controale în trafic, iar numărul de amenzi pentru viteză a fost foarte mare. Poliţiştii rutieri spun că numărul mare de maşini de poliţie care au acţionat în trafic a contribuit la scăderea numărului de accidente.

 

Scăderea numărului de accidente, în cifre

Conform analizelor Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în 2012, pe şoselele din judeţ s-au petrecut 331 de accidente grave, faţă de 374 în anul 2011. Cel mai important, a scăzut şi numărul persoanelor decedate în accidente. Astfel, în 2012, în accidentele rutiere petrecute pe raza judeţului au murit 73 de oameni, faţă de 77 în 2011. În privinţa persoanelor rănite grav, au fost 330 victime anul trecut, faţă de 348 în 2011.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, a declarat: “Este pozitiv ca am reuşit să fim pe minus şi la numărul de decedaţi în accidente, ceea ce nu prea s-a reuşit în ultimii ani. La nivel de ţară suntem pe locul doi la capitolul scăderii numărului de accidente rutiere. Credem că şi faptul că am efectuat foarte multe acţiuni de control, cu un accent deosebit de radare, a contribuit la obţinerea acestor rezultate bune. Numărul mare de controale cu radare s-a justificat în condiţiile în care viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum a fost cauza principală a producerii accidentelor grave din judeţul Suceava”.

 

Şoferi prinşi cu 186 şi 182 de kilometri la oră

În 2012, Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a acţionat cu zece maşini cu camere video şi radare. Este vorba de nouă autospeciale Logan MCV, inscripţionate cu însemnele poliţiei, şi de un Logan de culoare albă care nu este incripţionat. În doar nouă luni de zile, în perioada ianuarie-septembrie 2012, în urma acţiunilor cu radare au fost amendaţi nu mai puţin de 27.974 de conducători auto. Numărul sancţiunilor a fost cu 109% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2011.

2012 a fost şi anul în care radarele din judeţ au înregistrat viteze foarte mari. Dacă în alţi ani, cei mai mari vitezomani traşi pe dreapta aveau cel mult 140 de kilometri la oră, în 2012 a fost depistat un şofer cu 186 de kilometri la oră şi altul cu 182 km/h. Ambii au fost surprinşi cu aceste viteze ameţitoare pe DN 2, pe raza satului Româneşti.

De precizat că toate vitezele record au fost înregistrate cu singura maşină a poliţiei cu radar care nu este inscripţionată. Este vorba de o Dacie Logan de culoare albă intrată în dotarea Serviciului Rutier Suceava din martie 2012. Foarte multe dintre controalele poliţiştilor rutieri au fost organizate în sistem de radare cascadă, cu precădere pe principalele două drumuri naţional-europene care străbat judeţul, DN 2 şi DN 17.

Maşinile cu radar ale Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava sunt dotate şi cu camere video cu ajutorul cărora au fost înregistrate în trafic numeroase alte abateri, precum depăşiri pe linie continuă ori neacordare prioritate pietoni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţini morţi pe şosele, în anul în care radarele au făcut ravagii printre şoferi.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai puţini morţi pe şosele, în anul în care radarele au făcut ravagii printre şoferi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei