Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2012 - Anul XVII, nr. 281 (5186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Judecată

Procesul dintre USV şi Ministerul Educaţiei, amânat din nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul dintre Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), prin care USV cere ministerului daune de peste 4 milioane de lei, a fost amânat pentru a doua oară. Cauza amânării este, ca şi prima dată, faptul că MECTS nu prezintă în proces actele care au stat la baza clasificării universităţii sucevene, clasificare în urma căreia USV a pierdut la finanţare suma de bani menţionată anterior.

În primul termen al procesului, care a avut loc săptămâna trecută, MECTS a motivat că nu găseşte actele care au stat la baza clasificării USV pentru a le prezenta, şi nici la al doilea termen ministerul nu a trimis nici un act. „Procesul a fost amânat pentru un nou termen, pe 11 ianuarie 2013. Ministerul a fost atenţionat în instanţă că dacă nu prezintă documentele cerute riscă să primească amendă”, a declarat rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

 

Al doilea proces între USV şi MECTS legat de clasificare

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se află în proces cu Ministerul Educaţiei şi cere anularea ordinului prin care a fost clasificată ca universitate centrată doar pe educaţie, ierarhizare care a dus la pierderea de finanţare de peste 4 milioane de lei.

USV nu este la primul proces cu Ministerul Educaţiei. Imediat după clasificare, USV a cerut în instanţă suspendarea ordinului de clasificare, însă pentru că acest ordin deja îşi produsese efectul, a renunţat la proces. „Şi la procesul privind suspendarea ordinului, Ministerul Educaţiei au trimis o documentaţie de 1.500 de pagini, dintre care 500 erau goale şi alte câteva sute conţineau erori de imprimare”, a mai declarat rectorul Valentin Popa.

În opinia rectorului, clasificarea USV ca instituţie de învăţământ superior de categoria a treia, centrată doar pe educaţie, a dus la pierderea a aproape 20% din bugetul pe care instituţia ar fi trebuit să-l primească. „Clasificarea nu este echitabilă. Nu ne-am împotrivit clasificărilor, ci ne-am împotrivit întotdeauna în a compara merele cu perele. Nu putem să fim comparaţi cu universităţile clasice, care au specializări în domenii de studiu matematică, fizică chimie, biologie, iar criteriile sunt, în general, preponderent bazate pe lucrări ştiinţifice, care sunt produse chiar de aceşti cercetători", a spus rectorul Popa.

Potrivit Legii educaţiei naţionale, universităţile româneşti au fost clasificate în trei categorii, şi anume universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi, respectiv, universităţi de cercetare avansată şi educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul dintre USV şi Ministerul Educaţiei, amânat din nou.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procesul dintre USV şi Ministerul Educaţiei, amânat din nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei