Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2012 - Anul XVII, nr. 281 (5186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu şi Ponta,românilor de pretutindeni: România nu v-a uitat;vrem să ţinem vie legătura cu voi

Vineri, 30 Noiembrie 2012 (18:10:38)

Liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta au adresat un mesaj românilor de pretutindeni, transmiţându-le că ţara nu i-a uitat, că viitoarea guvernare USL îşi propune să reaşeze în alte cadre relaţiile cu aceştia, dorindu-şi să păstreze vie legătura cu ei, iar România să redevină o opţiune.

"Mesajul nostru este unul simplu: România nu v-a uitat. Dorim ca toate comunităţile româneşti să simtă solidaritatea celor de acasă şi să poată conta pe sprijinul nostru. O viitoare guvernare a Uniunii Social Liberale îşi propune să reaşeze în alte cadre relaţia cu românii de pretutindeni. Aceasta înseamnă atât reînnodarea şi consolidarea legăturilor cu diaspora, cu acele comunităţi româneşti tradiţionale din toate statele lumii, cât şi un parteneriat cu românii plecaţi temporar în străinătate, la muncă sau din alte raţiuni", scriu cei doi lideri politici în mesajul transmis cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, sărbătorită de Sfântul Andrei, pe 30 Noiembrie şi a Zilei Naţionale, 1 Decembrie.

Celor "aflaţi de mulţi ani departe de România şi stabiliţi în alte ţări", liderii USL le spun că dorinţa lor este să păstreze vie legătura cu ei, să menţină prezent pentru ei tot ce înseamnă tradiţie, cultură şi spirit românesc, dar şi să primească experienţa şi contribuţia lor.

Celor "plecaţi de nevoie, în ultimii ani", Antonescu şi Ponta le transmit că angajamentul lor este să facă astfel încât "România să redevină o opţiune, un loc care oferă şanse reale şi oportunităţi, în aşa fel încât a fi departe de ţară să fie doar o chestiune de alegere, nu una de constrângere".

"Vrem să construim o Românie puternică, de care să fim mândri, ca români, indiferent în ce colţ al lumii ne-am afla. O Românie puternică, în viziunea noastră, este o Românie a libertăţii de opţiune, a dialogului şi a demnităţii. România nu poate fi puternică însă decât dacă oamenii ei sunt puternici, dacă iniţiativa lor este încurajată, valoarea şi educaţia respectată, iar munca plătită corect", scriu cei doi lideri în finalul mesajului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu şi Ponta,românilor de pretutindeni: România nu v-a uitat;vrem să ţinem vie legătura cu voi.
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu şi Ponta,românilor de pretutindeni: România nu v-a uitat;vrem să ţinem vie legătura cu voi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei