Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2012 - Anul XVII, nr. 281 (5186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atacuri

Băişanu o sfătuieşte pe Sanda-Maria Ardeleanu să renunţe la campania pentru alegerile parlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu, care candidează din partea USL pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 1 Suceava, a sfătuit-o pe Sanda-Maria Ardeleanu, actualul deputat din acest colegiu, să renunţe la campania electorală, deoarece „îşi pierde vremea”. Cei doi candidează în acelaşi colegiu la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012. În cadrul unei conferinţe de presă, Alexandru Băişanu s-a declarat „uimit” de afirmaţiile Sandei-Maria Ardeleanu cu privire la sprijinul pe care aceasta l-a acordat Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. „Toţi profesorii şi studenţii suceveni sunt uimiţi de aceste declaraţii politice ale doamnei Ardeleanu”, a spus Băişanu.

El a precizat că în perioada 2008 – 2012, universitatea suceveană nu a primit nici un fel de sprijin din partea guvernării PDL. Alexandru Băişanu a subliniat că universitatea suceveană a cunoscut cea mai puternică dezvoltare în perioada 2004 – 2008, când la guvernare era PNL.

„Guvernul Tăriceanu a reuşit să asigure la universitatea din Suceava o infrastructură de excepţie. Mai mult, am reuşit să obţinem 30 de hectare de teren pentru un campus universitar, care dacă ar fi fost realizat ar fi adus la Suceava peste 10.000 de studenţi, care s-ar fi adăugat la cei peste 10.000 de studenţi care sunt în momentul de faţă”, a declarat candidatul USL pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 1 Suceava.

Alexandru Băişanu a arătat că, în ultimii ani, universitatea suceveană a primit mai puţini bani de la bugetul de stat şi, mai mult, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava nu au alocat în perioada guvernării PDL nici un leu. Băişanu a arătat că deşi nu a primit nici un ban de la municipalitate, Universitatea „Ştefan cel Mare Suceava” plăteşte anual taxe şi impozite locale de peste cinci milioane de euro. Făcând referire directă la Sanda-Maria Ardeleanu, liderul PNL Suceava a declarat că „există unii dintre noi care timp de patru ani nu au făcut absolut nimic pentru această universitate. Şi iată că în perioada 2008 – 2012 nu am mai reuşit să punem cărămidă peste cărămidă nici măcar un metru pătrat. Ba din contră. Am ajuns să fim clasaţi în rândul universităţilor de rang trei, alături de universităţile apărute peste noapte şi din greşeală. Şi aceasta datorită unei legi nefericite a învăţământului, datorită unor criterii stabilite de PDL şi deputaţii profesori, fie ei şi universitari”, a precizat Alexandru Băişanu.

 

Liderul PNL Suceava: Doamna Ardeleanu nu a făcut nimic patru ani, cât timp universitatea a fost biciuită pe nedrept

Preşedintele PNL Suceava a acuzat-o pe Sanda-Maria Ardeleanu că, deşi a fost membră a Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, nu a făcut nimic pentru a sprijini universitatea suceveană.

„Reacţiile domniei sale timp de patru ani, cât timp universitatea din Suceava a fost biciuită pe nedrept, au fost doar acelea de a-l pupa zilnic pe Funeriu, ministru morgii învăţământului românesc, pe care îl gratula de fiecare dată când îl vedea. Rolul Sandei-Maria Ardeleanu ar fi fost simplu. Ori murea pentru interesele acestei universităţi şi susţinea fără echivoc nevoile şi aspiraţiile ei, ori dacă nu avea posibilitatea, trebuia să-şi dea demisia. Nenorocirea e că doamna Sanda-Maria Ardeleanu a ales să rămână o doamnă elegantă, zâmbitoare cu toată lumea şi nu să-şi dea demisia sau să lupte pentru universitatea din Suceava”, a declarat candidatul USL.

El a subliniat că după clasificarea în cel de-al treilea eşalon, universitatea suceveană riscă să piardă masterate, doctorate, dar şi „munca de o viaţă a unor profesori de excepţie”. El a sfătuit-o pe Sanda-Maria Ardeleanu să înţeleagă faptul că e un profesor bun, „şi o respect pentru lucrul acesta”, că e o doamnă elegantă, însă i-a transmis că în Parlamentul României „este nevoie de forţă, de putere, de capacitatea a a atrage lângă tine toate forţele politice care să ducă la bun sfârşit munca profesorilor universităţii sucevene”.

„O sfătuiesc să nu se mai plângă şi să nu-şi mai ceară scuze sucevenilor pentru faptul că nu a reuşit să sprijine Universitatea <Ştefan cel Mare>Suceava. Şi o sfătuiesc să renunţe la a mai bate drumurile prin Suceava, pentru că pur şi simplu pierde vremea”, a încheiat Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu o sfătuieşte pe Sanda-Maria Ardeleanu să renunţe la campania pentru alegerile parlamentare.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Băişanu o sfătuieşte pe Sanda-Maria Ardeleanu să renunţe la campania pentru alegerile parlamentare4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Putina decenta si bun simt trimis de
(30 nov 2012, 11:21:41
Am inteles resorturile doamnei Ardeleanu.E foarte bine sa incasezi o leafa de parlamentar.E normal ca in acest scop maret sa iesi cu pieptul descoperit pentru a apara asa zisele valori ale PDL si ale lui Basescu.Dar in toate exista o limita.Sa scrii asemenea enormitati despre Basescu depaseste orice imaginatie.Daca ele sunt doar asa de fatada este ceva grotesc.Daca doamna chiar crede ce a scris ......
1.1  RE: Putina decenta si bun simt trimis de
(30 nov 2012, 12:53:55
Dar tu crezi cea ce scrii raducule?..:)))))))))))
2.   Putina decenta si bun simt trimis de
(30 nov 2012, 11:22:58
Citate din doamna Ardeleanu:
De ce Traian Basescu.......
* pentru că este politicianul-om din POPOR prin naştere şi educaţie, popular şi partizan al simplităţii, cu o vorbă bună şi pentru badea Gheorghe din creierul munţilor, dar şi pentru lumea Culturii, Artei şi Literaturii, pentru savanţii din laboratoarele de cercetare;
*pentru că a stimulat mass-media românească acordându-i toată libertatea, înţelegerea, oferindu-i „subiecte” ca nimeni altul;
Traian Băsescu este expresia deschiderii sufleteşti, e singurul care ştie, poate şi are ce da din toată inima, insuflând şi inspirând încredere, fiind luptătorul perpetuu în slujba Binelui general, al competenţelor, model verificat al tinerelor generaţii în lipsă de modele;
* şi, nu în ultimul rând, pentru că este de-al nostru, cu doamna Maria, fiică a Burdujenilor, şi tată din Vaslui… şi a venit şi rândul nostru, al moldovenilor, să ne adunăm, laolaltă, în jurul Preşedintelui nostru ce poartă un NUME, un prenume şi un RENUME, şi căruia îi vom spune SIMPLU: TRAIAN BĂSESCU!
3.   ADEVARAT trimis de
(30 nov 2012, 11:57:22
Da este adevarat ce a spus baisanu , ca guvernul Tariceanu a sprijinit Universitatea Suceava dar el (baisanul) nu era in PNL la vremea aceea. A venit mai tirziu ca un impostor ,pe usa din dos.Asa ca ce vorbeste mascariciul asta?
4.   LaLaLa trimis de
(30 nov 2012, 12:00:24
Domnu Baisanu, ce sa face la Suceava cu 20.000 de studenti? Ce mijloace de transport vor avea cel putin 1000 de studenti cazati in asa zisul campus de la Moara? Domnu Baisanu, Suceava nu are ce sa faca cu studentii actuali si dvs. mai vreti inca 10.000? Sunt convins ca cel putin 8000 dintre ei vor plati o taxa iar dvs. si multi alti profesori veti avea salariul de 5000-6000 de lei asigurat. Si va mai spun domnule Baisanu ca noua sucevenilor nu ne trebuie diploma de licenta sau master pentru a lucra in mall-urile din Suceava, sau ca vanzatori in buticuri, sau pentru a lucra la negru, sau pentru a lucra cu jumatate de norma.

Studentii din Suceava nu au niciun beneficiu, nici nu simt ca sunt studenti. In afara de reducerile la bautura prin cluburi, reduceri la abonamentele TPl si reducerile la bilete de la teatru si filarmonica, nu mai au niciun beneficiu. Lasa-ti studentii sa mearga la Iasi, Cluj, Arad sau Timisoara. E o alta lume acolo, una mai buna.
5.   ,,Ride hirb de oala sparta”! trimis de
(30 nov 2012, 16:00:06
In orice societate exista un procent majoritar, dar variabil (in functie de momentul istoric) de "creduli," gata sa accepte orice li se toarna in urechi, atata vreme cit le suna bine. Acest lucru e speculat constant de politicieni, ei stiu ca pt a accede la putere nu e necesar sa faci cu adevarat ceva, ci doar sa convingi aceasta masa numita mai marlaneste p.u.l.i.m.e, de oportunitatea de a-i vota. Aceasta e o realitate care va fi valabila foarte probabil cit va fi lumea. Partidele nu fac altceva decat, in mod cinic, sa manevreze ca intr-un teatru de umbre, niste imagini,ca la sfarsitul "reprezentatiei", unul dintre partide sa se aleaga cu o felie de putere pe masura talentului de a prosti fraierii, care stau cu gura cascata la ce prostii li se debiteaza.
Iar fraieriții se aleg cu un nou sut in c.u.r!!!
6.   Putina rabdare L-) trimis de
(30 nov 2012, 18:45:49
Mai e putin si se vor astampara cu toti
Fara campanii electorale critici cu cine a facut mai mult sau mai putin.
Noroc ca acu nu sau mai lipit atatea afise ca anii trecuti demonstrand un pic de respect ptr,orasul asta amarat (CRED CA A FOST IMPUS)
Sint niste HOTI si mincinosi.
SE critica doar intre ei
7.   REMEMBER trimis de
(30 nov 2012, 18:52:19
DACA VETI AJUNGE CU CAMPANIA LA IACOBENI,SA VA MIRATI DE ,,INFAPTUIRILY''CELOR DE LA SHAPIR.CEVA DE GENUL,SONEL BONEH,CARE A TEPUIT SI MARAMURESUL,NU NUMAI SUCEAVA.SA LE FIE DE CAP SI DE CIOLANE!
8.   APEL trimis de
(30 nov 2012, 18:54:30
HALOOOO,DLAF-ULE,''RITORNERO'' SUCEAVA ,,TREABA MARE'' SI MULTA!
9.   APEL trimis de
(30 nov 2012, 18:56:36
CATRE BANDA LU' ACENZORITEI,
CE-AR FI SA COTROBAITI PE SUB FUSTELE RUDELOR VOASTRE?????
10.   Catre Savin Constantin Facebook trimis de
( 1 dec 2012, 06:45:23
Basistule vad ca esti suparat tare.Si atunci te exprimi la nivelul tau,adica injuri si improsti cu mizerii.Ati pierdut alegerile si spumegi de furie.Sa-ti vad fata cand Basescu o sa-l puna pe Ponta prim ministru.Sa=i vad si fata lui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei