Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2012 - Anul XVII, nr. 281 (5186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără asistenţă sanitară

Circa 2.800 de oameni din comuna Vultureşti, lăsaţi de izbelişte de medicul de familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei aproximativ 2.800 de asiguraţi ai comunei Vultureşti se plâng că au ajuns într-o situaţie disperată, deoarece au rămas fără medic de familie de circa o lună de zile. După ce doctoriţa Carmen Rotaru a încetat să mai vină la serviciu, sătenii au fost nevoiţi să apeleze la medicii din Fălticeni pentru probleme minore sau la Serviciul 112, pentru a solicita Salvarea, în cazurile mai grave. Nemulţumirile riscă să degenereze, mai ales că localnicilor nu are cine să le elibereze certificatele de deces, ca să nu mai vorbim de reţete sau bilete de trimitere. Primarul comunei Vultureşti, Mihai Grădinariu, a declarat că medicul de familie nu a înştiinţat administraţia locală asupra motivelor pentru care nu mai vine la cabinet, fapt pentru care a apelat la forurile medicale judeţene, sperând că astfel va lămuri situaţia. El a înaintat o sesizare către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) şi Colegiul Judeţean al Medicilor (CJM), prin care informează asupra neajunsurilor cu care se confruntă sătenii în lipsa unui doctor şi cere repartizarea unui alt cadru medical.

 

“Are un comportament şi un limbaj necorespunzătoare”

„La sediul cabinetului medical individual din satul Pleşeşti şi la punctul de lucru din satul Valea Glodului nu este montată firmă şi nu este afişat programul de lucru. De altfel, nu respectă nici un fel de program, lipsind cu săptămânile de la cabinet şi din localitate, aspect constatat şi de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava care, din informaţiile pe care le deţinem, a sancţionat-o cu amendă”, spune Mihai Grădinariu.

Primarul comunei Vultureşti reclamă că medicul de familie Carmen Rotaru nu dă dovadă de solicitudine în relaţiile cu pacienţii şi are un comportament şi un limbaj necorespunzătoare. El o acuză pe doctoriţă că nu rezolvă probleme medicale elementare şi refuză în mod sistematic să elibereze reţete compensate şi gratuite pacienţilor care au dreptul la acestea.

De asemenea, potrivit primarului, Carmen Rotaru refuză, în mod nejustificat, să semneze noile contracte de închiriere pentru spaţiile în care funcţionează cabinetul medical şi punctul de lucru, riscând rezilierea acestora. “Nu asigură condiţii corespunzătoare desfăşurării actului medical în cabinet şi la punctul de lucru, şi mă refer aici la dotări, temperatură, curăţenie, bugetul de practică medicală fiind orientat spre creşterea veniturilor medicului şi alte cheltuieli care nu sunt necesare sau oportune. Nu a efectuat triajul în şcoli la început de an şcolar şi nu se preocupă de stingerea unui focar de varicelă apărut la Şcoala Gimnazială Valea Glodului”, adaugă Mihai Grădinariu.

 

Anchetată de autorităţile sanitare sucevene

Primarul comunei Vultureşti este nemulţumit şi de faptul că doctoriţa Carmen Rotaru refuză să discute şi să colaboreze cu autorităţile administraţiei publice locale în vederea îmbunătăţirii activităţii proprii şi rezolvării problemelor comunităţii. El subliniază că toate neajunsurile provocate de medicul de familie au fost constatate atât de conducerea comunei, cât şi “de un număr mare de locuitori ai comunei, pacienţi sau aparţinători, cu ocazia desfăşurării audienţelor”.

Mihai Grădinariu a solicitat autorităţilor sanitare sucevene sprijin în rezolvarea problemelor semnalate, “eventual prin repartizarea unui alt medic de familie în comuna Vultureşti”. “Nu vreau să fac rău nimănui, doresc doar ca doctoriţa Carmen Rotaru să-şi facă datoria”, a concluzionat edilul.

Conducerile Direcţiei de Sănătate Publică şi a Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au informat ieri că anchetează activitatea medicului de familie din comuna Vultureşti. Şi Colegiul Judeţean al Medicilor a anunţat că derulează cercetări cu privire la modul în care îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu doctoriţa Carmen Rotaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 2.800 de oameni din comuna Vultureşti, lăsaţi de izbelişte de medicul de familie.
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circa 2.800 de oameni din comuna Vultureşti, lăsaţi de izbelişte de medicul de familie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(30 nov 2012, 11:11:34
cică "minte fără conştiinţă nu se poate" ... oho , SE POATE !
e cazul Vultureşti ( cu primar+viceprimar) .. în galop
o zi,barem, să mergeţi p-acolo să vedeţi ÎN REALITATE
prostie administrativă stupidă fără sens şi scop

acolo simfonia baghetei unei fraze simple e DIFICILĂ
ACOLO ..un deştept şi cu banii lui sunt facil de despărţit
acolo sfrijitu' ăla de primar se umflă ca o acvilă
şi urlă toată "conversaţia" ( fără ca tu să fi,barem,vorbit )

moleculele satului vibrează,probabil,cu prostia administrativă
altel nu-mi explic de ce şi cine i-a votat pe ..ăia 2
vă mai miraţi că ( şi ) SĂNĂTATEA e , în Vultureşti , parşivă ??????
vă rog..n-o faceţi !!! ..CĂCI ACOLO-I ZONĂ DE RĂZBOIhappy

2.   Comentariu trimis de
(30 nov 2012, 11:34:32
Alooooooo,buna dimineata doamna Cristina Rusu.Primarul Catalin Constantin Ciubotariu e decedat de aproximativ un an de zile, actualul primar se numeste Gradinaru Mihai.

P.S. mama lui de jurnalism de 2 lei.
3.   * trimis de
(30 nov 2012, 12:52:26
Na ( ra ) ţiunea românească ( din păcate )
se rezumă la un titlu şi-o ciornă de ziar
făcând ca lucruri simple să pară complicate
cum fotbalu' fermentează-n ...vestiar
hai cu schimbarea ! hai cu normalitatea-şi spune !
dar .. parcă-s toţi atinşi de filoxeră
păcat că un articol nu schimbă lucrurile PE BUNE
căci Presa ( din/prin păcate ) la altceva aderăhappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei