Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2012 - Anul XVII, nr. 281 (5186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concurs

Desenul unei eleve din Suceava, pe pagina de start Google, pe 1 Decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Iasmina Maria Răceanu a fost desemnată de public câştigătoarea concursului de desene Doodle 4 Google în România, în competiţia cu tema „România mea este...”.

Iasmina Maria Răceanu este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, iar desenul ei a fost selectat din peste 10.000 de lucrări participante.

Astfel, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, desenul Iasminei va fi logo-ul ce va fi publicat pe pagina de start a Google România. De asemenea, Iasmina Răceanu a primit un premiu în valoare de 15.000 de lei şi o bursă de tehnologie de 20.000 de lei pentru şcoala unde eleva studiază.

În desenul ei, Iasmina şi-a imaginat România ca pe “o ţară verde cu munţi şi văi, dealuri şi câmpii, colorată de obiceiuri frumoase ce trebuie păstrate, înnobilată de artişti şi sportivi ce i-au înălţat numele la cer. România mea merită iubită!”.

Desenul câştigător a fost ales de public dintre cele 30 de desene selectate de juriu. Cei zece finalişti, cinci la categoria clasele I-IV şi cinci de la clasele V-VIII, au fost premiaţi în cadrul unei gale desfăşurate în Bucureşti, fiecare primind câte o tabletă.

Concursul Doodle 4 Google “România mea este...”, organizat în parteneriat cu Ministerul Educației și TVR, s-a adresat tuturor elevilor din clasele I-VIII din România. Până pe 27 noiembrie, publicul a avut posibilitatea să îi aleagă pe cei zece finalişti dintre cele 30 de desene selectate de juriu şi să îl desemneze pe marele câştigător. 

Juriul concursului Doodle 4 Google România a fost format din personalități din domeniul artistic, media și educație: Nicolae Alexi, Adrian Boțan, Adrian Brăescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar şi Cătălin Ștefănescu. Din juriu a făcut parte şi Sophia Foster-Dimino, membră a echipei care se ocupă de redesenarea logo-ului Google la aniversările pe care compania le sărbătorește la nivel internațional și local.

 

Tradiţie la Google

Competiţii similare pentru a decora pagina Google în momente speciale s-au organizat în peste 30 de ţări, România aflându-se la prima ediţie în acest an.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. În galeria celor mai recente logouri dedicate României s-au numărat Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Mărţisorul sau Ziua Naţională a României.

În 1998, fondatorii Google - Larry şi Sergei au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada. Pentru că au vrut să-şi anunţe utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă, au adăugat emblema festivalului în spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neaşteptat de bine primită de către utilizatorii Google, care au apreciat natura jucăuşă a acestor modificări.

Doi ani mai târziu, în 2000, Larry şi Sergei l-au numit Dennis Hwang managerul echipei Doodle Google.

De atunci, Google a creat peste 1.000 de logouri pentru paginile de start Google din întreaga lume, sărbătorind personalităţi ca Marie Curie, Mahatma Gandhi şi personaje ca Batman. Unele dintre aceste logouri sunt publicate la nivel global (pe toate paginile de start locale ale Google), iar altele sunt create special pentru o anumită ţară.

Doodle-urile Google au început ca simple ilustraţii, dar în timp acestea au evoluat, ca şi tehnologia. Astfel, au fost prezentate publicului logouri sofisticate, precum cel dedicat aniversării primei publicări a poveştii lui Pinocchio, şi doodle-uri interactive, precum cele ce omagiau opera lui Jules Verne ("20.000 de leghe sub mări") sau chitara electrică Les Paul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Desenul unei eleve din Suceava, pe pagina de start Google, pe 1 Decembrie.
 Vizualizări articol: 3314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 15 voturi
Desenul unei eleve din Suceava, pe pagina de start Google, pe 1 Decembrie5.0515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(30 nov 2012, 13:03:14
Felicitari
2.   * trimis de
(30 nov 2012, 15:45:08
azi,când ţara-i ca un beţivan de care n-are nimeni grijă
când betegi de elegie mergem 'nainte privin înapoi
când bomba sărăciei are pentru fiece român o schijă
o frumuşică fetiţă vine şi ne şterge de noroi

dacă patriotismul ar fi reversibil s-ar numi "tradiţie"
doar el e ceva ce-am cam uitat cu toţii că e
prinşi cu griji,combinaţii şi-n a furtului competiţie
am uitat de noi ...dar mai ales de tine,Românie
3.   Comentariu trimis de
(30 nov 2012, 20:12:00
BRAVO talentatei viitoare artista!
4.   Sa ne mindrim cu copiii nostri !! trimis de
(30 nov 2012, 23:42:08
Romania, cu copiii ei, are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei