Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2012 - Anul XVII, nr. 277 (5182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Moment festiv

O casă polonă de peste un milion de euro, inaugurată sâmbătă la Soloneţu Nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi de sărbătoare sâmbătă la Soloneţu Nou, unde a fost inaugurată o nouă casă polonă, la numai doi ani de la demararea lucrărilor. Investiţia, în valoare de peste un milion de euro, a fost finanţată integral cu bani trimişi de statul polonez. Panglica inaugurală a fost tăiată atât de oaspeţi din Polonia, cât şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene din Suceava, dar şi de preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher.

La ceremoniile de la Soloneţu Nou au participat câteva sute de oameni, care au rămas încântaţi de cum arată noua casă polonă. Totuşi, trebuie spus că lucrările la acest obiectiv nu s-au finalizat, anul viitor urmând să fie alocaţi bani din Polonia pentru etajul clădirii, acolo vor fi amenajate 12 camere de cazare şi un apartament. Până în prezent, sunt funcţionale o sală de spectacole cu 350 de locuri, o sală pentru muzeu şi o bibliotecă.

„Vreau să mulţumesc în numele întregii comunităţi oamenilor din Polonia care ne-au ajutat să ridicăm această clădire. Este un centru pentru toţi cei care vor să vină şi să-şi petreacă timpul alături de noi”, a spus deputatul Ghervazen Longher.

După tăierea panglicii inaugurale şi o scurtă slujbă de sfinţire oficiată de mai mulţi preoţi, în frunte cu episcopul Petru Gherghel, s-a intrat în clădire. De pe scena noii Case Polone, consulul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, Pawel Bogdziewicz, a citit o scrisoare din partea preşedintelui Poloniei, Bronislaw Komorowski.

Cuvinte de laudă pentru această investiţie a avut şi vicemareşalul Senatului Poloniei, Jan Wyrowinski. „Se vede că banii au fost bine folosiţi. Comunitatea de aici scrie o nouă pagină din istoria polonezilor în România. Trebuie să folosiţi bine această clădire, în special generaţia tânără. Mulţumiri speciale trebuie aduse domnului deputat Ghervazen Longher, care prin eforturile şi intervenţiile sale a reuşit să ne convingă de necesitatea acestei construcţii”, a arătat Jan Wyrowinski.

Preşedintele Asociaţiei Wspolnota Polska, Longin Komolowski, a remarcat că noua Casă Polonă de la Soloneţu Nou va fi „un centru al spiritului polonez”. „Mă bucur că sunt aici într-o zi deosebită şi vreau să vă spun că o comunitate există pentru că există şi un anume om, şi acela este Ghervazen Longher”, a arătat Longin Komolowski.

 

Primăriţa din Cacica i-a îndemnat pe oameni să-l voteze din nou pe Ghervazen Longher

De pe scena noii Case Polone de la Soloneţu Nou au vorbit şi prefectul de Suceava, Florin Sinescu, precum şi Regina Jurkowska, director în Ministerul Afacerilor Externe din România, dar şi primarul din Cacica, Elena Boloca. Intervenţia primarului din Cacica a stârnit şi cele mai multe aplauze. „Vreau să dau o notă de 10 plus tuturor celor care s-au implicat pentru a vedea ridicată această construcţie şi o notă chiar mai mare domnului deputat Ghervazen Longher, cu ajutorul căruia s-au făcut multe lucruri în comuna noastră. Aşa că, vă invit pe toţi să-l votaţi pe Ghervazen Longher pentru un nou mandat de deputat, pentru că este un om de-al locului şi este legat de comunitatea noastră”, a spus Elena Boloca.

La tăierea panglicii inaugurale au participat şi reprezentanţi ai Voievodatului Podkarpacie, respectiv Kamil Czyz si Daria Kedzierska.

Casa Polonă de la Soloneţu Nou este a opta din România, după cele de la Păltinoasa, Cacica, Poiana Micului, Vicşani, Siret, Suceava şi Bucureşti.

Investiţia de la Soloneţu Nou vine după alte două mari proiecte finanţate de statul polon. Este vorba de şcoala de la Poiana Micului, unde s-au investit aproape două milioane de euro, şi drumul Cacica - Soloneţu Nou, pe o distanţă de 9,6 km, costurile în acest caz fiind de două milioane de dolari, la nivelul anului 1997.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O casă polonă de peste un milion de euro, inaugurată sâmbătă la Soloneţu Nou.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
O casă polonă de peste un milion de euro, inaugurată sâmbătă la Soloneţu Nou5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei