Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2012 - Anul XVII, nr. 274 (5179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenţie

Prefectul Florin Sinescu susţine că este necesară reactualizarea hărţii cu zonele de risc la inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că pentru evitarea producerii de pagube în eventualitatea unor inundaţii este necesară reactulizarea hărţii cu zonele de risc din judeţ. Florin Sinescu a prezentat în cursul zilei de ieri raportul unei comisii formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii, care au verificat condiţiile legale de construcţie şi funcţionare a microhidrocentralelor din judeţul Suceava, precum şi starea de igienizare a cursurilor de apă în vederea preîntâmpinării blocajelor cu plutitori pe timp de iarnă. Sinescu a explicat că verificările au avut loc într-o perioadă de accentuare a secetei hidrologice, care a afectat şi teritoriul judeţului Suceava. Prefectul a precizat că în aceste condiţii debitele tuturor cursurilor de apă din judeţul Suceava, şi mai mult, albiile mai multor cursuri de apă, afluenţi ai râurilor Moldova, Siret, Moldoviţa sau Suha au secat parţial sau total. „Trebuie spus că în urma controlului nu au fost identificate depozitări importante de material lemnos şi deşeuri pe malurile cursurilor de apă monitorizate, elemente care pot fi antrenate de viituri, constituindu-se în obstacole de albie”, a declarat Florin Sinescu, care a mai adăugat că au existat câteva situaţii în care membrii comisiei de control au găsit depozite temporare de material lemnos în albiile unor râuri.

Prefectul a mai explicat că torenţii, permanenţi şi nepermanenţi, din zona de munte a judeţului, în comunele Ulma, Brodina, Ciocăneşti sau Cârlibaba, reprezintă în continuare un risc pentru localităţi şi pentru infrastructură şi, în acelaşi timp, “reprezintă o problemă care trebuie rezolvată de către administratorii sau de proprietarii terenurilor în pantă, pe care se formează”.

Florin Sinescu a mai declarat că la capitolul referitor la riscurile naturale din Planurile Urbanistice Generale din unele localităţi, cum ar fi Cârlibaba, Slatina sau Crucea, “nu este abordată în mod concret problematica specifică din punct de vedere al dezvoltării durabile”.

“Se impune, având în vedere modificarea structurii administrativ teritoriale a judeţului Suceava şi extinderea zonelor de risc, reevaluarea prevederilor Legii nr 575/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional, secţiunea de risc natural. Este oportun ca în procesul de identificare a riscurilor naturale din judeţ şi la elaborarea analizelor, a planurilor şi hărţilor de risc să fie cooptate cadre universitare de la departamentele de silvicultură şi geografie din cadrul Universităţii <Ştefan cel Mare>Suceava”, a încheiat Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Florin Sinescu susţine că este necesară reactualizarea hărţii cu zonele de risc la inundaţii.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prefectul Florin Sinescu susţine că este necesară reactualizarea hărţii cu zonele de risc la inundaţii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei