Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2012 - Anul XVII, nr. 274 (5179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Blocul turn din Centru şi un bloc de pe Mihai Viteazu vor fi reabilitate termic pe bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii a două blocuri din municipiul Suceava vor beneficia de reabilitarea termică a locuinţelor din fonduri europene, după ce şi-au anunţat intenţia de a intra în programul derulat la nivel naţional, prin intermediul asociaţiilor de proprietari.

Numărul solicitărilor este mult mai mic decât se aştepta conducerea Primăriei Suceava, care spera ca prin acest program să reabiliteze termic aproximativ 3.000 de apartamente.

Una din cauze ar putea fi termenul limită destul de strâns până la care locatarii trebuiau să ia o decizie.

În vreme ce condiţiile de participare au fost anunţate la începutul lunii, termenul limită de depunere a solicitărilor, cu toate datele necesare anexate, era de 20 noiembrie, termen în care s-au încadrat doar locatarii a două blocuri - Blocul T7 (blocul Union) de pe strada Ana Ipătescu, cu 40 de apartamente, şi blocul 18 de pe strada Mihai Viteazu, cu 30 de apartamente.

„Aşteptăm în continuare propuneri de la asociaţiile de proprietari pentru acest proiect, deoarece s-a amânat termenul de depunere a proiectelor pentru data de 15 decembrie. Noi am putea reabilita prin acest program cam 3.000 de apartamente”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Locatarii celor două blocuri care vor fi prinse în programul naţional de reabilitare termică pe bani europeni vor avea de achitat 20% din valoarea lucrărilor de anvelopare, deoarece majoritatea au venituri cuprinse între 150 şi 350 de euro pe membru de familie. Din fonduri europene pot fi achitate maxim 60% din valoarea lucrărilor, diferenţa de bani urmând să fie suportată de la bugetul local.

Conform normelor de aplicare a noului program de reabilitare termică, autorităţile locale suportă 10%, 20% sau chiar 30% din valoarea lucrărilor, în funcţie de veniturile majorităţii locatarilor din bloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocul turn din Centru şi un bloc de pe Mihai Viteazu vor fi reabilitate termic pe bani europeni.
 Vizualizări articol: 2421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Blocul turn din Centru şi un bloc de pe Mihai Viteazu vor fi reabilitate termic pe bani europeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O ocazie buna sa-i schimbam aspectul! trimis de
(22 nov 2012, 20:54:10
Poate alege una rhitect si poate cei de la peisagistica chiar se uita peste proiect inainte sa-la vizeze ca-i in centru si este pacat sa iasa urat! Inteleg ca la acest proiect pot participa doar asociatiile de proprietari pentru scari/blocuri care nu-s izolate in totalitate.. .pacat ca sunt blocuri/scari care-s aproape izolate complet si vezi unu doua apartamente neizolate.. si oamenii aia trebuie ajutati ca probabil chiar nu-si permit...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei