joi, 22 nov 2012 - Anul XVII, nr. 274 (5179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9186 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6835 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava

Revoltă la şcoală

Clase întregi de elevi de V-VIII, terorizate şi umilite de profesoara de matematică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Caz incredibil în comuna Fântânele, acolo unde o profesoară de matematică terorizează şi umileşte o şcoală întreagă, cadre didactice şi elevi, iar părinţii copiilor nu vor să o mai lase să predea în unitatea de învățământ.

Părintii au făcut numeroase adrese către Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) Suceava şi către Ministerul Educației să îi interzică profesoarei respective să mai predea vreodată.

A.S., în vârstă de 49 de ani, predă la şcoala din Fântânele de aproape 20 de ani, însă în ultimii ani a fost diagnosticată cu afecţiuni psihice, iar situaţia ei s-a înrăutăţit atât de mult încât acum o comună întreagă o vrea scoasă forţat la pensie.

S-a ajuns până într-acolo încât mulţi copii povestesc că au noaptea coșmaruri în care le apare profesoara de matematică.

Micuţii mărturisesc că sunt speriaţi de-a dreptul şi nu vor să mai vină la orele de matematică.

 

Motivele pentru care părinţii elevilor cer demiterea profesoarei

Părinţii elevilor claselor V-VIII de la Şcoala Fântânele au transmis încă de luna trecută o adresă prin care cer rezolvarea acestei situaţii disperate, o numesc ei.

„Motivele pentru care cerem demiterea profesoarei sunt: nu se prezintă pentru a-şi ţine orele, le vorbeşte elevilor într-un limbaj vulgar, îi înspăimântă povestindu-le coșmarurile ei, ia elevi după ea la WC pentru a-i ţine geanta, face crize de nervi şi scoate elevii din clase, nu este în deplinătatea facultăţilor mintale, fiind de mai multe ori internată la psihiatrie, aduce produse alimentare preparate de ea şi obligă copiii să le consume, provocându-le stări de vomă etc.”, se arată în cererea trimisă la IŞJ Suceava, cerere semnată de aproximativ 30 de părinţi. 

 

„E o stare de stres permanent în şcoală (...) Efectiv înfricoşează copiii”

Directorul şcolii, Mihai Silviu, explică că singurii care pot rezolva această situaţie sunt medicii psihiatri şi mai ales soțul profesoarei în cauză, soţ care, fost poliţist, refuză şi el varianta pensionării pe caz de boală a soţiei sale.

Ba mai mult, explică şi directorul şi părinţii nemulțumiți, soțul profesoarei recurge la amenințări.

„E o stare de stres permanent în şcoală, de la elevi, cadre didactice, părinţi, toți o reclamă. Face procese verbale interminabile. Dacă un copil scapă un pix pe jos, de exemplu, face proces verbal ca la poliţie... <aceasta mi-e declarația pe care o dau, susțin şi semnez>. Sunt multe, multe, efectiv înfricoșează copiii. Sunt în jur de 100 de elevi cărora le predă. Se ceartă cu celelalte cadre didactice... ”, susține Mihai Silviu. 

 

„Copiii refuză să mai intre la ore. Pe copii îi terorizează, pe profesori îi înjură”

Maria Simon are o fetiţă în clasa a VII-a la şcoala din Fântânele şi povesteşte că fiica ei nu ştie deloc matematică, pentru că profesoara face cu totul altceva la ore.

„A venit cu ketchup la şcoală, făcut de ea, şi le-a dat la copii să bea din aceeaşi sticlă la toţi. După ce-au băut copii le-a dat şi la profesori, iar celor nu au vrut să bea, le-a vărsat ketchup-ul pe catedră. Pe o fetiţă a acuzat-o că i-a furat o cutie cu pixuri, fata a plâns o jumătate de oră, nu putea nimeni să o liniştească, într-o zi a venit cu un cuţit şi o foarfecă la şcoală, copiii au văzut-o. Copiii refuză să mai intre la ore. Pe copii îi terorizează, pe profesori îi înjură”, e revoltată Maria Simon.

Mărturiseşte că fetiţa ei a desenat-o pe profesoara de matematică cu zgardă la gât, cu lanţ şi cu coarne. „Mi-a pus desenul cu un magnet pe frigider”, completează femeia.

O altă mamă mărturiseşte că fata ei, elevă în clasa a V-a, i-a povestit că a visat-o pe profesoara de matematică: „Mi-a spus că era într-o fustă mare şi îi fugărea pe după şcoală să îi prindă”.  

În câteva minute, în curtea şcolii din Fântânele s-au adunat ieri dimineaţă în jur de 15 părinţi scandalizaţi că nimeni nu ia nici o măsură împotriva profesoarei care le sperie copiii.

Culmea, majoritatea elevilor primesc note de 10 la matematică, însă cu toții, copii, părinţii, susțin că nu s-a mai făcut o oră de matematică la propriu de luni de zile.

„Îi pune să facă muzică, dansuri, orice în afară de matematică. Mă doare sufletul pentru că noi, ca părinţi, muncim şi îi ținem din greu, dorim să facă carte. Se poate face o evaluare a elevilor, se pot verifica caietele...”, susține şi Elena Prisăcaru, al cărei băiat e în clasa a VII-a.

O altă femeie povestește şi ea că fetiţa ei, elevă în clasa a V-a, visează noaptea urât şi ţipă prin somn din cauza profesoarei de matematică.

„Toată vara o stat la psihiatrie la Burdujeni, legată de pat, întrebaţi medicii la Psihiatrie, cum ea toamna vine şi predă?! Îşi bat joc de noi”, răbufneşte şi un alt părinte, Ion Simon.

 

Înjurături ca la uşa cortului în cancelarie. Profesori opriţi să predea elevilor

Carmen Fierariu e profesor coordonator la şcoala din Fântânele şi recunoaşte că pentru ea şi celelalte cadre didactice ieşirile profesoarei de matematică sunt de nesuportat.

„Dacă discută cineva în cancelarie ceva, se bagă în discuţie şi de la o vorbă începe să jignească cadrele. Avem o colegă pe care a înjurat-o în toate felurile, a folosit cuvinte obscene, a blestemat-o. Săraca a fost traumatizată, a mers acasă la soţ, a plâns, a spus că nu mai merge la şcoală. E un haos întreg. Se mai întâmplă să intre peste profesori la clase şi nu-i lasă să-şi facă orele”.

Învăţătoarea Mariana Sorohan a trăit pe propria piele decompensările afecţiunilor psihice ale profesoarei de matematică.

Era în cancelarie şi discuta cu o colegă, în momentul în care A.S. şi-a ieşit din minţi.

 „A început să mă înjure, cuvinte de neprodus, blesteme, vorbe foarte grele. Vă daţi seama că mă afectează, mă duc acasă cu dureri de cap, de inimă... la un moment dat era atât de nervoasă că mă gândeam că ne ia la bătaie, efectiv stăm cu frică”, afirmă învăţătoarea.

 

Psihiatrii, aşteptaţi să-i dea „notă” profesoarei 

Situaţia profesoarei de matematică şi a problemelor de sănătate mintală ale acesteia este una cât se poate de încurcată, care, pare-se, poate fi descâlcită doar de medicii psihiatri.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prin vocea purtătorului de cuvânt Laurenţa Hacman, susţin că nu pot să o dea pur şi simplu afară pe profesoară, ci doar în baza unui document medico-legal în care să scrie negru pe alb că aceasta este inaptă de a preda elevilor.

Culmea, există un astfel de document, susţine directorul şcolii de la Fântânele, document emis nu cu mult timp în urmă de un psiholog care a făcut evaluarea cadrelor unității de învățământ, iar în cazul profesoarei de matematică verdictul a fost: inapt.

Documentul respectiv, însă, se bate cap în cap cu diagnosticul medicului curant al profesoarei, psihiatru şi acesta, care a decis că A.S. poate să predea elevilor, atâta vreme cât îşi urmează tratamentul prescris.

„Noi de unde să ştim dacă îşi ia sau nu tratamentul”, dă din umeri directorul de şcoală.

„Directorul şcolii de la Fântânele a fost consiliat să realizeze demersurile legale privind analiza activităţii acestui cadru didactic. IŞJ a recomandat şcolii să solicite o evaluare de către o comisie de expertiză de la Medicina muncii”, susține purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava.

Am vorbit şi la un cabinet de medicina muncii, chiar cu doctorul Mariana Stoleru, care are contract cu şcoala de la Fântânele. Aceasta ne-a declarat că are cunoștință despre tot acest caz şi a cerut întrunirea unei comisii de evaluare psihiatrică, la nivelul Serviciului de Medicină Legală, care să stabilească dacă profesoara de matematică mai are ce căuta la catedră. 

   

Mărturii înspăimântătoare ale elevilor de la ora de matematică  

Cutremurătoare sunt mărturiile unora dintre elevii profesoarei de matematică.

”Într-o zi a adus o caschetă de poliţist, plină de molii, ca să o spălăm noi, apoi să şi-o pună în cap, că se duce la primar să ceară bani”, povesteşte o fetiţă de clasa a V-a.

Mărturiseşte că îi e frică de d-na profesoară şi a şi visat-o: „Am visat-o că era să ne dea foc la case şi să ne omoare”.

Un alt elev de clasa a VII-a a trăit şi el o experienţă traumatizantă la ora de matematică.

„Mi-a spus că-s copilul ei şi o să mă ia la ea acasă. Că am lucrat la calculator cu ea şi am făcut un film cu ea. Am încercat să-i spun că nu e aşa, dar nu a vrut să mă înţeleagă. Apoi, la ieşirea de la şcoală, mă urmarea cu maşina. Am fugit pe o cărare”.

 

Elevele, învăţate cum să prevină contractarea meningitei: să nu facă sex în spatele şcolii 

Alina e elevă în clasa a VII-a şi, la fel ca şi alte colege de-ale ei, recunoaşte că îi este frică de profesoara de matematică.

„O dată ne-a povestit că a visat că a venit o fantomă la ea, i-a pus o pungă pe cap şi ea a încercat să ţipe, dar nu o auzea nimeni. Ne-a spus că a prins fantoma de mână, a muşcat-o şi i-a rămas carne în gură, iar sângele îi curgea pe barbă..  Ore nu facem, nu ne predă lecţiile... ne vorbeşte despre cum să facem relaţii sexuale, ca să nu facem meningită, ne spune să nu mergem după şcoală şi să nu facem relaţii sexuale”.

 

„Mi-a spus să nu întreţin relaţii sexuale şi să nu mai merg acasă singură că m-ar putea întâlni cineva şi mi-ar lua organele” 

O altă elevă din clasa a VII-a povesteşte că a fost oprită într-o zi de profesoara de matematică pe hol, iar aceasta i-a spus: „să nu întreţin relaţii sexuale cu cei de-a VIII-a”.

Apoi, continuă eleva, i-a luat telefonul din mână şi a început să-i cânte.

„A doua zi eram de serviciu pe şcoală şi a venit din nou, m-a luat afară, mi-a spus să nu întreţin relaţii sexuale şi să nu mai merg acasă singură că m-ar putea întâlni cineva şi mi-ar lua organele”.

Într-o clasă de-a V-a, una dintre eleve vrea şi ea să spună ce a păţit cu profesoara de matematică. „M-a făcut câcâcioasă şi ne-a zis când venim la şcoală să ne schimbăm chiloţii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clase întregi de elevi de V-VIII, terorizate şi umilite de profesoara de matematică.
 Vizualizări articol: 7558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Clase întregi de elevi de V-VIII, terorizate şi umilite de profesoara de matematică4.655

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(22 nov 2012, 12:50:55
1000 de vrăjeli peste mii şi mii de ţepe
1000 de cuvinte pentru mii şi mii de proşti
Mii de posturi ocupate de ( ? ) .. nu se pricepe
Mii de falimente provocate de mii de anoşti

Mii de îmbuibaţi ce ( ne ) decid destine
Peste mii de copii cu speranţa amputată-n faşă
Mii de naivi ce-au crezut că va fi bine
Mii de oportunişti peste-o naţiune laşă

Mii de cleptomani ce ocupă mii de posturi
Mii de bătălii pierdute ..cu multe mii de victime
Mult prea multe mii se hrănesc doar cu resturi
Pentru ca alte mii să fie .. la înălţime

Câte mii de ani,oare, ar trebui să treacă
Câte mii de dinţi vor mai muşca-n sos de limbă
Câte mii de români vor putea,oare,să-nţeleag�
1.1  RE: * trimis de
(22 nov 2012, 12:52:17
offf
Că mii şi mii de ani să treacă ..NIMIC NU SE SCHIMBĂ
2.   Cine stie trimis de
(22 nov 2012, 13:02:54
Mai oameni buni uite cum sta situatia, doamna este nimeni alta decat sotia fostului politist, actualmente pensionar Soveja, si anume Antoneta Soveja cine nu-l cunoaste pe vestitul Soveja care a activat zeci de ani la postul de politie Veresti. Este adevarat ca dansa este bolnava, din pacate ea nu este vinovata ca nu gandeste, fereasca Dumnezeu de asemenea boala pe orcine, vinovati se fac medicii care au examinat-o si sotul ei care nu o impiedica sa vina la scoala, ba din contra o mai si insoteste adica o aduce la scoala cu masina, care este motivul ca nu o impiedica, probabil sa nu se certe acasa, e scandal groaznic intre cei doi cand trebuie sa fie internata in spital. Dar probabil adevaratul motiv, este acela ca sotului nu-i ajung banii care ii joaca la barul de pe coltul strazii cu scoala unde-i ii toaca la pacanele, sau sa-si intretina amanta din satul vecin, doamna V. Apropo va provoc la discutie pe toti cei care au avut de-a face cu domnul politist Soveja. Imi amintesc o discutie, nu sunt sigur ca este adevarata dar auzeam asa prin piata Veresti, ca d-nul Soveja a impacat pe unul din Veresti sau imprejurimi sa-i faca soba in casa, asta se intampla in urma cu mai bine de 10 ani. Dupa ce a terminat omul lucrarea a venit ziua plati, i-a dat omul banii cat s-a impacat, dar l-a cinstit si cu alcool, asa stia el de ce. Apoi s-au despartit, adica domnul a plecat pe traseu ca era politist, meseriasul a ramas sa-si mai continue treaba. Cand s-a intors acasa meseriasul, cu masina fiind politistul la asteptat in bariera la intrare in Veresti, supunandul controlului de rutina printre care si suflatul in fiola. Urmarea o intuiti. Dar va provoc la discutie, poate stiti voi mai multe decat mine.
3.   Nu e singura situatie de acest gen din invatamant trimis de
(22 nov 2012, 14:16:40
Din pacate asta nu e singura situatie de acest gen din invatamant. Am avut copilul la Sc. "ION CREANGA" din cartierul Obcini, unde un domn profesor de franceza nu a putut fi dat afara desi nu-si tinea orele, venea baut la ore si le arata copiilor ce are prin plasa, le punea note in functie de CD-urile cu muzica frantuzeasca pe care le aduceau,iar in clasa a VIII-a s-a trezit ca nu stiu copii franceza( de parca femeia de serviciu ar fi trebuit sa le predea si nu el) si le-a stricat la toti mediile de intrare la liceu. Toti parintii ne-am plans la fiecare sedinta cu parintii de acest domn profesor si de fiecare data ni s-a spus ca nu se poate face nimic pt ca este "protejat". Copilul meu a plecat din scoala dar...acest "domn profesor" nenoroceste in continuare alte generatii de elevi.
3.1  RE: Nu e singura situatie de acest gen din invatamant trimis de
(22 nov 2012, 14:18:22
Colegii dumnealui din scoala stiu despre cine este vorba dar, din pacate, tac si il acopera.
4.   Afara cu ea trimis de
(22 nov 2012, 16:35:02
El politist, ea profesoara, cuplul ideal de bugetari.Figuranti,aroganti si idioti. Astia o viata intreaga traiesc pe spinarea statului (adica a noastra), freaca menta si cand innebunesc nu pot fi dati afara decat cu 100 de comisii. Unul care lucreaza la privat imediat este indepartat.
5.   Comentariu trimis de
(22 nov 2012, 19:18:49
Si totusi,ma intreb , cine e raspunzator de toata situatia? de cei care nu au capacitatile necesare sa lucreze in sistem,care distrug in jurul lor ce ating, asteptand la colt sa obtina un avantaj, ceva in plus, vesnic nemultumiti si fara coloana vertebrala, nefacand nimic cu dragoste, doar interes personal si bani.... Vina o poarta cei care ne conduc,,,indiferent care ar fi ei... nu i mai votati , oameni buni si simpli!! echipa care vine in fata noastra cu aceleasi lipitori de sange, nu o mai votati...sa stea naibii acasa odata...mai lasati tinerii sa acceada, fara spaga , fara minciuna...esti bolnava ? Stai acasa... cum naiba ne e rusine sa trimitem la psihiatru un coleg, vizibil bolnav, dar nu ne rusine de copiii care stau in fata noastra si carora nu le dam nici un raspuns la intrebarile lor? nu ne e rusine sa i mintim cand scopul nostru e sa i invatam sa nu minta? noi ,adultii mintim fara retinere, respectul nu i respect dar cerem cu ostentatie sa fim respectati... ti e sila de lumea in care traim, de societatea asta romaneasca , de cloaca in care ne balacim...si avem functii inalte, avem...
6.   Lui ABCDAR trimis de
(22 nov 2012, 19:24:49
si totusi ,cred , ca nu mii de ani mai e nevoie sa asteptam...vine vremea...cineva spunea ca ; democratia este cea mai proasta forma de guvernare....avea dreptate...politicienii nostri mai mizeaza pe lasitatea si ignoranta noastra, mai mizeaza si pe faptul ca la noi numai democratie nu a fost dupa "90...dar undeva trebuie sa se termine toate..
6.1  RE: Lui ABCDAR trimis de
(23 nov 2012, 09:47:18
e bine să crezi , mă bucur( e bine că ai credinţă )
dar cu : "sper că/să" nu se face nimic concret
căci DECIZIILE încep şi se termină-ntr-o şedinţă
în care se decide ca decizia să rămână "la secret"happy
7.   FELICITARI MONITORUL TRAIASCA CENZURA!!!!! trimis de
(22 nov 2012, 21:06:41
JURNALISTII SE PLANG CA NU SUNT LIBERI SA SE EXPRIME SI EI SUNT PRIMII CARE-I CENZUREAZA PE ALTII!!! Dupa ce am postat un comentariu care a deranjat (si a fost sters urgent) au blocat IP meu si nu mai pot sa postez nimic (acum folosesc proxy). Comentariul era la articolul cu doamna Ardeleanu in care isi prezenta teama ca usv o sa devbina filiala a universitatii din iasi..repet aici esenta care cred ca a deranjat. USV = o mare familie ex facultatea de Inginerie Electrica: fostul rector si sotia, doamna si domnul: Turcu, Milici, Gaitan si asa mai departe ... si am mai pus in articol ca domnii care se falesc ca-s din PSD (USL) ca Nechifor si Dontu (~raduman) nu au un cuvant important in partidul psd.. marza se ascunde pana la alegeri iar judetul PIERDE rand pe rand ba punctul/statia de incarcare marfa CFR, soseaua de centura-i in paragina, banii de la modernizarea aeroportului din suceava au ajuns la teleorman sa-i sporeasca sansele lui Antonescu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei