Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2012 - Anul XVII, nr. 274 (5179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Credit de 4,6 milioane de lei pentru finalizarea Centrului Cultural „Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană intenţionează să contracteze un credit de 4,6 milioane de lei (46 de miliarde de lei vechi) pentru a finaliza lucrările de construire a Centrului Cultural „Bucovina”, prin modernizarea şi extinderea vechii clădiri a Cinematografului „Modern”. Lucrările, începute din 2010, au fost abandonate în vară, din lipsă de fonduri.

Decizia urmează să fie luată astăzi, în şedinţa de Consiliu Local al Primăriei Suceava, în baza unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul Sucevei, Ion Lungu.

„Mai avem nevoie de 46 de miliarde de lei vechi pentru finalizarea Centrului Cultural <Bucovina>. Noi am făcut eforturi, dar din păcate anul acesta nu mai avem posibilităţi financiare. Dacă demarăm anul acesta procedurile de creditare, putem finaliza investiţia anul viitor. Dacă lăsăm pe anul viitor luarea unei decizii, banii îi vom avea la dispoziţie abia în 2014”, a explicat primarul Ion Lungu.

Dacă aleşii locali vor da undă verde proiectului, edilul sucevean este pregătit să meargă la Bucureşti, la Ministerul de Finanţe, să anunţe intenţia de contractare a unui credit, procedura fiind necesară deoarece există o serie de limitări impuse autorităţilor locale în privinţa creşterii gradului de îndatorare. În această privinţă, Suceava stă bine, deoarece, cu tot cu creditul de 4,6 milioane de lei, gradul de îndatorare al primăriei ar ajunge la 17,49%, sub limita de 30% impusă de legislaţia în vigoare.

Lucrările de amenajare a Centrului Cultural “Bucovina” au costat până acum aproximativ şapte milioane de lei, stadiul de realizare al lucrării fiind destul de înaintat.

Structura de rezistenţă este finalizată, închiderile sunt realizate în proporţie de 80%, iar 60% din finisaje sunt făcute.

Noul imobil va avea trei etaje plus un etaj tehnic, respectiv birouri, spaţii pentru expoziţii, magazin, bibliotecă, laboratoare, cabine, depozit pentru costume, spălătorie etc. În clădirea reabilitată urmează să aibă sediu Centrul Cultural „Bucovina”, adică şi instituţiile subordonate - Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii “Ion Irimescu” şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credit de 4,6 milioane de lei pentru finalizarea Centrului Cultural „Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Credit de 4,6 milioane de lei pentru finalizarea Centrului Cultural „Bucovina”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei