Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2012 - Anul XVII, nr. 274 (5179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Diferenţa dintre mârlan şi tâmpit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tâmpitul e ăl' de la Şahtior. Presupunând că în viaţa lui n-a văzut ce trebuie făcut într-o situaţie ca aceea, ar fi trebuit măcar să observe că dintre cei 22 de fotbalişti de pe teren, numai el alerga de nebun după minge. Şi că după ce a prins-o s-a angajat în nişte driblinguri halucinante, făcând  slalom printre adversarii care stăteau ţepeni, fără a schiţa măcar vreunul o cât de vagă intenţie de a-l ataca. Văzând şi revăzând faza de nenumărate ori, individul mi s-a părut pur şi simplu drogat. Presupunând însă că nu era mai „drogat” decât steliştii noştri (doamne, câtă minte îţi trebuie pentru a-i suspecta că iau doping „la vedere”, pe teren!?), rămâne cum ne-am înţeles: brazilianul Fabio Adriano este un tâmpit în stare pură. Mi s-a făcut efectiv milă de Lucescu şi de cei câţiva dintre jucătorii Şahtiorului care păţiseră o chestie cât se poate de asemănătoare cu vreo 2-3 ani în urmă, când alde Barcelona (da,da!) egalase la final de meci în aceleaşi condiţii. Scandalul făcut atunci de Lucescu a avut ecou în toată lumea, mai puţin la proprii săi jucători, după cum se vede. Cât priveşte continuarea de alaltăseară a tărăşeniei, şi asta se încadrează la categoria tâmpenie fără frontiere; în loc să înţepenească pe teren şi să-i lase pe ceilalţi să înscrie, fotbaliştii Şahtiorului s-au împărţit în trei categorii distincte: unii chiar s-au oprit, alţii doar mimau atacarea adversarului, în timp ce o majoritate se dădea de ceasul morţii încercând recuperarea. Nimic ciudat în faptul că printre ăştia de la urmă se număra şi Raţ. Să trecem acum la mârlan. Acesta, deloc paradoxal, este britanic, iar dacă îi adăugăm şi prefixul „Sir”, rezultă că nu este altul decât Alex Ferguson, antrenorul deloc demn al unei echipe de legendă: Manchester United. Faptul că Sir (n-o fi poreclă, ca la „Lordul” Jean Pădureanu?!) Alex a deplasat la Istanbulo gaşcăde copii fix spre a lua bătaia de care Galata avea nevoie spre a depăşi Clujul, îl transformă pe acesta nu doar în farsor, ci într-un mârlan perfect. Să nu uităm că echipele care se respectă (Real, Barcelona, Spania, Brazilia) deplasează până şi la meciurile amicale loturile integrale, în moţ cu celebrităţile, demonstrând astfel şi respect faţă de spectatori şi faţă de fotbal în general. Cine n-o face, e doar un Sir, pardon, un mârlan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferenţa dintre mârlan şi tâmpit.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Diferenţa dintre mârlan şi tâmpit5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei