Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2012 - Anul XVII, nr. 274 (5179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsură

Parcul auto al TPL va fi înnoit anul viitor cu noi microbuze, precum cele recent cumpărate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii au şansa ca de anul viitor să beneficieze de condiţii de transport moderne şi pe traseele de maxi-taxi ale TPL, deservite până acum doar de vechile microbuze, achiziţionate în urmă cu mai bine de 12 ani şi care au un grad ridicat de uzură.

Încântat de noile microbuze achiziţionate de TPL, pentru a suplini lipsa microbuzelor care nu mai sunt funcţionale, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri intenţia de a înnoi total parcul auto de microbuze al societăţii de transport public local.

„Recent, cu ajutorul primăriei, TPL a achiziţionat două microbuze noi, marca Otokar, cu 23 de locuri, din care 15 pe scaune şi opt în picioare, dotate cu tot ce este necesar pentru un transport modern. În măsura în care în luna martie a anului viitor vom achita integral ratele pentru leasingul autobuzelor Irisbus, vom face eforturi să putem înnoi tot parcul auto de microbuze. Cele pe care le avem în prezent nu mai corespund funcţionării, chiar o parte sunt casate”, a declarat Ion Lungu.

Noile microbuze, dotate cu aer condiţionat şi două sisteme de încălzire, rampă de urcare pentru persoanele cu dizabilităţi, butoane speciale de atenţionare a şoferului asupra intenţiei pasagerilor de a coborî la staţia următoare, amplasate în mai multe puncte cheie, pentru acces facil, dar şi cu un consum redus de carburant, de 12% - 14%, vor circula pe traseele de maxi-taxi ale TPL.

Edilul sucevean a precizat că deşi aceste trasee nu sunt eficiente economic, trebuie acoperite, pentru că e vorba de un serviciu public, care trebuie asigurat.

Anul acesta, Primăria Suceava a achitat către TPL 2,2 milioane de lei, reprezentând subvenţii pentru populaţia care beneficiază de facilităţi la transportul în comun, pe lângă cele 5,5 milioane de lei achitate ca rambursări de rate la autobuzele Irisbus-Iveco, cu care au fost înlocuite vechile autobuze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul auto al TPL va fi înnoit anul viitor cu noi microbuze, precum cele recent cumpărate.
 Vizualizări articol: 1749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Parcul auto al TPL va fi înnoit anul viitor cu noi microbuze, precum cele recent cumpărate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   @Andrei Birsan trimis de
(22 nov 2012, 15:15:30
Daca e sa ne luam dupa rationamentul tau rudimentar de "menejment", rezulta ca in alte orase pretul carburantului e mai ieftin. In SV regia de transport public are monopol, cum ar trebui sa se si intample. Spre deosebire de alte orase din RO, nici macar nu exista o alta firma de transport (cu autobuze, microbuze etc), care sa functioneze pe langa TPL. Metoda cu taxatoarea in mijlocul de transport asigura plata fiecarui bilet, indiferent de distanta parcursa de calator. Cu toate acestea, pretul biletului este mare, in comparatie cu alte orase din RO. Totodata ei se plang de pierderi. PIERDERI?! Ce consuma autobuzele alea? Kerosen? Chiar si asa, cat kerosen consuma?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei